Licența unui program de calculator poate fi revândută

Licența unui program de calculator poate fi revândută

632
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Decizie extrem de interesanta a Curții Europene de Justiție – licența unui program de calculator poate fi revândută !!

Un autor de programe pentru calculator nu se poate opune revânzării licențelor sale  „de ocazie” care permite utilizarea programelor sale descărcate de pe internet
Dreptul exclusiv de distribuție a unei copii a unui program pentru calculator acoperită de o astfel de licență se epuizează la prima sa vânzare

Prin hotărârea pronunțată astăzi, Curtea precizează că principiul epuizării dreptului de distribuție se aplică nu numai atunci când titularul dreptului de autor comercializează copiile programelor sale pentru calculator pe un suport material (CD-ROM sau DVD), ci și atunci când le distribuie prin descărcare de pe pagina sa de internet.

Astfel, atunci când titularul dreptului de autor pune la dispoziția clientului său o copie – fie materială, fie imaterială – și încheie în același timp, în schimbul plății unui preț, un contract de licență care acordă clientului dreptul de a utiliza această copie pentru o durată nelimitată, acest titular vinde această copie clientului și epuizează astfel dreptul său de distribuție exclusiv. Ca atare, o asemenea tranzacție implică transferul dreptului de proprietate asupra acestei copii. Prin urmare, deși contractul de licență interzice o transmitere ulterioară, titularul dreptului nu se mai poate opune la revânzarea acestei copii.

Citeste mai multe aici



2 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    501

    traiasca filelist !

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     04-01-2009
    Locatie
     Craiova, RO
    Mesaje
    1073

    Filelist for the win !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.