Prodecanul Gorunescu primea 50 de euro de la fiecare student

Prodecanul Gorunescu primea 50 de euro de la fiecare student

233
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Magistraţii Tribunalului Dolj au început judecarea dosarului în care profesorul universitar Florin Gorunescu, prodecanul Facultăţii de Farmacie, este judecat pentru luare de mită în formă continuată. Lupa vă prezintă, în Exclusivitate, cum studenţii acestuia încercau să îşi aranjeze examenele. În rândurile următoare, puteţi lectura o parte din interceptările telefonice dar şi ambientale pe care le-au obţinut procurorii în timpul cercetărilor.

Prodecanul Florin Gorunescu a ajuns în atenţia procurorilor după ce una dintre sudente l-a denunţat că solicită diverse sume pentru ca tinerii ce urmează cursurile sale să promoveze examenele din sesiune. Astfel, în perioada 24 – 31 mai 2015, anchetatorii i-au interceptat acestuia telefoanele şi a fost supravegheat ambiental. Conform rechizitoriului “în această perioadă, inculpatul a fost apelat de peste 20 de persoane, care se recomandau a fi studenţi şi care îi cereau acestuia să-i primească la locuinţa sa pentru a discuta despre examenul ce urma să se susţină în data de 4.06.2012. Inculpatul era de acord cu solititările persoanelor care îl apelau şi le comunica acestora ziua şi ora la care să vină la locuinţa sa”. Pentru a-l prinde cu mita pe profesorul Gorunescu, anchetatorii au pus sub acoperire două poliţiste din Olt care au pretins că sunt studente care s-au dus la prodecan acasă cu 300 de euro, în bancnote de 50 euro inscripţionaţi cu marcajul “mită”. De asemenea, din supravegherile oamenilor legii, s-a stabilit că profesorul a primit 2.300 de euro pentru examenul din 4.06.2012.

50 euro pentru fiecare student

Student: Domn’ profesor, am şi eu cinzeci de euro.

Profesor: Da, lasă-i acolo.

Investigator I: Noi vrem să vorbim ceva cu dumneavoastră.

Student: Deci, cu noi…putem să aşteptăm.

Profesor: Hai să vă duc. Păi luaţi loc până mă-ntorc. Staţi acolo, numai puţin, până-i conduc pe ei.

Student: Este deschis? Mulţumim frumos

Profesor: Aşa. Suneţi.

Investigator 1: Vroiam să vă rog frumos, domn profesor, că eu am bursă şi colega la fel

Investigator 2: Şi eu vreau, urmăresc să iau bursă.

Investigator 1: Şi ne-am gândit…

Profesor: A, să….voi vreţi…..

Investigator 1: Adică avem 50 de euro la noi, da, pentru aşa…şi ne gândeam că…cât să vă dăm…

Investigator 2: Avem 100 euro la noi.

Profesor: Păi staţi un pic. Ziceţi şi voi. Numai puţin să vă notez aici, dar ce vreau: ajutaţi-mă şi voi pe mine. Faceţi acolo cât mai mult puteţi că cu cât….

Investigator 1: Da, categoric. Noi încercăm.

……………………………………..

 

Investigator 1: Şi dacă vă dăm 100 de euro putem să sperăm la un opt şi noi, ceva de genul ăsta?

Profesor: Da, dar ce vreau să vă spun! Eu vă ajut, dar gândeşte-te, dacă, să zicem că faceţi, aşa ca idee…nu, la practică vedem cum facem, dar la scris să faci de 3 sau 4 e greu să ai 8, dacă faci de 5 sau 6.

Investigator 2: Am înţeles.

Îi nota în agendă

După ce cei doi invesigatori au părăsit casa profesorului, la locuinţa acestuia şi-a făcut apariţia o altă persoană, care a stat 3-4 minute. După ce studenta a ieşit din casă, echipa operativă au oprit-o şi a descins în casa profesorului. Studenta a recunoscut faptul că i-a dat lui Florin Gorunescu 50 de euro pentru a promova un examen. Anchetatorii l-au luat la întrebări pe prodecanul Facultăţii de Farmacie şi a recunoscut că a primit banii. Plicul în care se aflau 300 de euro au fost aduşi de soţia cadrului universitar dintr-o încăpere de la demisolul locuinţei. “Cu ocazia percheziţiei domiciliare, din locuinţa inculpatului au fost ridicate mai multe înscrisuri, precum şi o agendă pe care erau făcute menţiuni şi însemnări cu privire la componenţa grupelor de anul I de la Facultatea de Farmacie. De asemenea a fost ridicată suma totală de 1.570 euro, din totalul acestei sume 300 de euro fiind cei trataţi de echipa operativă şi puşi la dispoziţia investigatorilor şi denunţătoarei”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Procurorii îl acuză pe acesta că a luat mită de la 39 de persoane.

 

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.