Psd Dolj: Intalnire cu primarii la Filarmonica Olteniei

Psd Dolj: Intalnire cu primarii la Filarmonica Olteniei

367
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Organizatia judeteana a PSD Dolj a avut o intalnire cu primarii din teritoriu. Au fost analizate rezultatele obtinute la alegerile din 10 iunie.

Mesajul președintelui PSD Dolj, Ion PRIOTEASA, cu prilejul întâlnirii cu primarii și viceprimarii, rezultați în urma alegerilor din 10 iunie 2012

Văd în această sală oamenii care vor scoate la lumină acest judeţ sărăcit de fosta guvernare PDL. Eu cred că acesta este adevăratul mandat pe care doljenii ni l-au dat nouă, tuturor, în urmă cu trei săptămâni. Acest judeţ are nevoie de o minte limpede, de administratori care să gândească în interesul comunităţii şi să administreze spre binele celor mulţi.

A fost o campanie grea, de uzură, în care fiecare dintre noi a dat tot ce a avut mai bun, pentru ca rezultatul din seara zilei de 10 iunie să fie unul pe măsura aşteptărilor noastre şi a celor care şi-au pus încrederea în noi.

Mulţi dintre dumneavoastră şi-au sacrificat timpul liber, au luat la picior uliţele satelor pentru a-i convinge pe oameni că Uniunea Social Liberală și PSD sunt alternativele reale la guvernarea PDL, o guvernare marcată de corupţie şi de neajunsuri pentru fiecare dintre comunitățile dumneavoastră.

Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru implicarea totală pe care aţi avut-o în campania electorală şi pentru rezultatul deosebit pe care l-aţi înregistrat fiecare dintre dumneavoastră.

Înainte de a intra în focurile scrutinului electoral, organizaţia de Dolj a PSD şi eu personal ne-am propus un rezultat bun, cu mult peste media pe ţară. Astăzi, la ora bilanţului, putem trage o linie în urma scrutinului electoral şi să concluzionăm că am obţinut un rezultat bun. A fost un rezultat muncit, un rezultat care ne plasează, dacă mai miră pe cineva, între primele organizaţii judeţene din ţară.

Doljenii care au ieşit la vot duminică, 10 iunie, şi nu au fost puţini, au înţeles miza scrutinului. Rezultatul alegerilor locale reprezintă sfârşitul unei perioade negre a istoriei noastre recente şi intrarea într-o nouă etapă politică.

În duminica zilei de 10 iunie romanii au dat un vot pentru schimbare. Trebuie acum să le arătăm oamenilor ca meritam votul lor. Victoria covârșitoare din alegerile locale de acum trei săptămâni este foarte importantă, nu numai pentru noi, cei implicați direct în lupta electorală, ci și pentru Guvernul USL, Cabinetul Victor Ponta care a fost legitimat prin acest vot de încredere dat nouă. După o lună de guvernare, doljenii, românii au simțit că se poate și o altfel de guvernare.

Aş vrea, înainte de a încheia, să fac şi o scurtă referire la ceea ce se întâmplă în aceste zile la Bucureşti. În ultimele 48 de ore, asistăm la unele schimbări majore pe scena politică românească, care au dus la reconfigurarea conducerilor celor două camere ale Legislativului.

Deputaţii şi senatorii Uniunii Social Liberale şi-au dat mâna cu cei ai UNPR şi UDMR pentru a impune normalitatea în Parlamentul României, revocându-i din funcţie pe preşedinţii celor două camere legislative, Roberta Anastase şi Vasile Blaga.

În disperare de cauză, opoziţia portocalie face apel la organismele Uniunii Europene pentru a-i ajuta să-şi recâştige privilegiile pierdute. Ani întregi USL, aflată în opoziţie, a strigat la Bruxelles după ajutorul instituţiilor europene în speranţa că vor fi oprite abuzurile puterii PDL, orchestrată de la Palatul Cotroceni, însă nimeni nu ne-a auzit.

Așa cum știți, co-preşedintele USL Crin Antonescu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, prin votul majorităţii covârşitoare a senatorilor, ceea ce demonstrează că în România, după aproape patru ani de guvernare exclusivă a PDL, se reinstaurează domnia legii şi a respectului faţă de principiile de funcţionare ale statului de drept.

În egală măsură, doresc să salut alegerea colegului nostru din organizaţia de Dolj, deputatul Valeriu Zgonea, în fruntea Camerei Deputaţilor. Este unul dintre parlamentarii social-democraţi care în ultimii ani s-a remarcat prin activitatea sa, fiind un produs sută la sută al organizaţiei de Dolj a PSD.

Poziţia importantă pe care astăzi o ocupă deputatul Valeriu Zgonea este o recunoaştere a forţei şi importanţei pe care organizaţia de la Dolj o are în cadrul PSD. El se alătură astfel altor nume importante ale filialei noastre, semn că de la Dolj pot oricând fi promovaţi oameni competenţi pentru a deţine o funcţie importantă la vârful statului român.

Schimbarea preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului reprezintă doar o etapă din această construcţie politică pe care Uniunea Social Liberală o pregăteşte pentru ca ţara noastră să iasă de sub influenţa nefastă a preşedintelui Traian Băsescu şi pentru a reda România românilor. Cel mai important moment urmează să se consume în următoarele săptămâni, odată cu organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Poate că, după aceste alegeri locale din urmă cu trei săptămâni, al doilea moment important în viaţa comunităţilor dumneavoastră îl reprezintă această oportunitate pe care parlamentarii noştri, deputaţii şi senatorii USL, ne-o oferă prin organizarea unui referendum de demitere a şefului statului.

Înainte de a intra în prezentarea propriu-zisă a bilanțului scrutinului electoral din 10 iunie vreau să remarc victoria deosebită a doamnei primar Lia Olguța Vasilescu. O victorie care, așa cum am putut vedea cu toții, a avut ecou în întreaga țară. Câștigarea Primăriei Craiova de către USL reprezintă piesa de rezistență a alegerilor locale la nivel național.

Totodată, triumful doamnei Lia Olguța Vasilescu reprezintă un succes de excepție care vine să întărească unitatea și forța pe care USL o are în Craiova și Dolj.

Ca să aveți un tablou complet al victoriei de la Craiova este de ajuns să vă reamintesc că pe aici au ajuns mai toți membrii Guvernului de la București în frunte cu premierul Victor Ponta, miniștrii Rovana Plumb, Titus Corlățean, Ecaterina Andronescu, apoi co-președinții USL Crin Antonescu și Daniel Constantin, precum și parlamentari din toată țara. Toți au fost prezenți în Bănie pentru a-și exprima sprijinul pentru actualul primar al Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu.

În încheiere vreau să întăresc şi să reafirm că USL rămâne un apărător al legii şi al principiilor democratice după care funcţionează statul de drept şi va respecta toate angajamentele pe care ţara noastră şi le-a asumat în faţa instituţiilor internaţionale.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.