Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a primit, astăzi, vizita unei delegaţii din...

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a primit, astăzi, vizita unei delegaţii din Teheran

359
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a primit joi, 05.07.2012, vizita unei delegaţii din Republica Islamică Iran, condusă de directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Muzeului Muzicii din  Teheran, Farzin Pirouzpey. Din delegaţie au făcut parte membrii Ansamblului de Muzică Tradiţională şi Country din Teheran, care au susţinut în aceste zile un concert la Filarmonica “Oltenia” din Craiova. Ansamblul de Muzică Tradiţională şi Country din Teheran a performat şi pe scena Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, în cadrul spectacolului aniversar ”După 20 de ani” al Ansamblului Folcloric “Maria Tănase”, spectacol la care a participat şi Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii legate de continuarea şi întărirea relaţiilor culturale dintre Teheran şi judeţul Dolj.

“Ne bucură vizita dumneavoastră şi sperăm să putem dezvolta relaţiile pe care judeţul nostru le are cu Teheranul. Pentru noi, promovarea valorilor unui popor este extrem de importantă. Instituţia Prefectului Judeţului Dolj este deschisă tuturor iniţiativelor culturale. Cu siguranţă, veţi beneficia de suportul nostru în acţiunile pe care le veţi întreprinde în scopul promovării tradiţiilor şi culturii olteneşti în Iran, dar şi a valorilor iraniene, în judeţul nostru,” a declarat Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea.

La rândul său, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Muzeului Muzicii din Teheran a mulţumit Prefectului Judeţului Dolj, Elena Costea, pentru primire şi a asigurat de întreaga implicare în promovarea tradiţiilor şi culturii olteneşti în Iran.

“Relaţiile dintre Craiova şi Teheran datează de 10 ani. În această perioadă am organizat, în comun, o serie de evenimente, concerte şi expoziţii, atît în Craiova, cît şi în Teheran. Avem o bună colaborare cu Filarmonica “Oltenia” şi cu Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”. Vă asigurăm că vom continua aceste parteneriate. De altfel, în a doua parte a acestui an, vom organiza, la Teheran, un turneu la care vor participa membri ai  Filarmonicii “Oltenia” şi ai Ansamblului Folcloric “Maria Tănase, ” a declarat directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Muzeului Muzicii din  Teheran, Farzin Pirouzpey.

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a primit invitaţia de a participa la inaugurarea noului sediu al Muzeului Muzicii din  Teheran, eveniment ce va avea loc în cea de-a doua parte a acestui an.

Miercuri, 04.07.2012, Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a primit vizita unei delegaţii a Uniunii Scriitorilor din România. Din delegaţie au făcut parte, între alţii, Gabriel Chifu, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Prelipceanu, membru în comitetul director al Uniunii Scriitorilor din România, dar şi Horia Gârbea preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti.

Cu această ocazie, Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, i-a asigurat pe reprezentanţii Uniunii Scriitorilor din România, de sprijin în organizarea evenimentelor literare ce vor fi programate a se desfăşura în judeţul Dolj.

Vizita delegaţiei Uniunii Scriitorilor din România a avut loc în contextul desfăşurării evenimentului ”Vara poeziei la Teatru”, recital poetic organizat la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, la care a participat  şi profesorul universitar Cristian Liviu Burada, director al Cancelariei Prefectului Judeţului Dolj.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.