Noi arestări în lotul Pirelli

Noi arestări în lotul Pirelli

347
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În urma unor descinderi în judeţul Constanţa de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt şi BCCO Craiova, sub supravegherea procurorilor DIICOT Craiova, au fost arestate şase persoane. Acestea vor rămâne după gratii pentru 29 de zile. Cele şase persoane reţinute erau implicate în furturi de bunuri din cadrul containerelor de marfă pe care le transportau la diverse societăţi din Portul Constanţa, aşa cum este cazul celor 10.000 de anvelope provenite de la Pirelli  Slatina, în valoare de peste 500.000 de euro.

 

În acelaşi dosar, au fost făcute mai multe arestări, în luna martie.Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz au început în urma unor plângeri venite din partea celor de la Pirelli Slatina. S-a stabilit că, în perioada aprilie – iulie 2010, suspecţii, în calitate de reprezentanţi sau angajaţi ai SC Patronul SRL, Argatul SRL şi SC Daiodra SRL, firme din Constanţa, specializate în transporturi de mărfuri, au furat şi valorificat 10.000 de anvelope în valoare de aproximativ 500.000 de euro, cu ocazia transportării acestora de la producător către Portul Constanţa.

 

În urma cercetărilor s-a stabilit că suspecţii au oprit TIR-urile pe drum, au desigilat containerele şi au descărcat anvelopele, după care au aplicat alte sigilii, la destinaţia finală ajungând doar cartoane în loc de anvelope. Cauciucurile furate din transporturi au fost vândute ulterior prin firmele SC La Sirena Marine Service SRL Constanţa şi SC MEM Office SRL Constanţa, în baza unor facturi fictive. Pentru a-i induce în eroare pe beneficiari, constănţenii foloseau de regulă identităţi false, dar şi numere de înmatriculare şi documente de transport falsificate. Prin aceeaşi metodă, membrii bandei au furat din transporturile pe care le făceau mai multe combine frigorifice, televizoare sau mobilă, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 2,5 milioane de euro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.