Perioada de şomaj, prelungită pentru 98 de olteni

Perioada de şomaj, prelungită pentru 98 de olteni

267
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Şomerii olteni au dreptul de a intra în concediu medical, dar pe această perioadă ei nu mai primesc indemnizaţia de şomaj de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. Beneficiază în schimb de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, plătită de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Pentru stabilirea bazei de calcul, la concediile medicale se iau în calcul veniturile pe ultimele şase luni anterioare acordării concediului medical. Astfel, o persoană care este în şomaj de foarte puţin timp ajunge să beneficieze de o valoare a concediului medical superioară indemnizaţiei de şomaj. În plus, perioada de şomaj se prelungeşte. Avantaje considerabile, ce îi determină pe olteni să se îmbolnăvească subit.


„De la 1 ianuarie 2012, AJOFM Olt a achitat 98 de concedii medicale. Plata indemnizaţiei de şomaj se suspendă pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă. Repunerea în plată, după suspendarea pentru incapacitate temporară de muncă, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare”,
a precizat Elena Iordache, purtător de cuvânt AJOFM Olt.

Şomerii trebuie să anunţe în maximum 24 de ore

Persoana care beneficiază de indemnizaţie de şomaj are obligaţia să înştiinţeze în scris AJOFM Olt în legătură cu apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zile declarate nelucrătoare sau împlinirea termenului de 24 de ore se realizează în zile declarate nelucrătoare, persoana care beneficiază de indemnizaţie de şomaj are obligaţia de a înştiinţa AJOFM Olt în prima zi lucrătoare.

 

La sfârşitul lunii iunie, la nivelul judeţului Olt erau înregistraţi 2.706 şomeri indemnizaţi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.