Orgolii penale pe bani europeni la AJOFM Olt

Orgolii penale pe bani europeni la AJOFM Olt

587
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Este vorba de proiectul „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ – Alter Tour“, demarat în 2011, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013 şi care are drept obiectiv general facilitarea şi creşterea accesului pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Proiectul, cu o valoare de cinci milioane de euro şi pentru care AJOFM Olt şi-a dat mâna cu alţi parteneri din ţară, a mers ca uns până nu cu multă vreme în urmă. La un moment dat, nitam-nisam, şeful AJOFM Olt a început să se pună de-a curmezişul unor activităţi, mergând până la abuzul în serviciu, pentru că, de pildă nu mai departe de luni, Cîrloganu i-a interzis accesul în instituţie noului coordonator logistic al proiectului, Luigi Stanciu, angajat de firma care se ocupă de managementul proiectului în urma unei licitaţii cinstit câştigate.

 

„A anunţat dinainte cu câteva zile că eu nu voi avea acces în instituţie, unde firma noastră are două birouri pentru desfăşurarea activităţii de consultanţă şi management pe acest proiect. Am crezut că este o glumă prima oară. Dar luni n-am avut acces în instituţie din ordinul domnului director executiv al AJOFM. Dânsul susţine că nu îndeplinesc nu ştiu ce condiţie, deşi am fost angajat exact pentru că îndeplinesc toate condiţiile cerute pentru calitatea de coordonator logistic în cadrul proiectului. Eu sunt angajat de firma care se ocupă cu managementul proiectului, n-am nici o treabă cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din partea căreia dosarul meu are nevoie de un aviz doar consultativ“, declară cel desemnat să coordoneze logistica în cadrul proiectului.

 

Dacă, din punctul de vedere al angajatorului, Stanciu este potrivit pentru postul în discuţie, care este problema lui Cîrloganu?

Să ne luminăm

Proiectul „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ – Alter Tour“ a fost demarat la data de 1 iunie 2010 şi are termen de finalizare data de 31 mai 2013. Buun. Câteva luni mai târziu, activitatea de consultanţă şi management a fost externalizată prin licitaţie publică, aceasta revenindu-i firmei Ada&Roby Consulting SRL Craiova, căreia i-a fost atribuit contractul nr. 3.385/27.12.2010. Conform procedurilor, firma a angajat propriul personal pentru acest tip de prestări de servicii. Numai că primii oameni angajaţi pentru acest proiect au fost funcţionari publici de la AJOFM, care au demisionat din funcţii. Ca să vezi întâmplare. Să mergem, însă, pe declaraţii.

 

„De prima dată după ce am câştigat licitaţia şi am semnat contractul, dl Cîrloganu ne-a cerut să angajăm oameni de la AJOFM Olt care urmau să demisioneze din funcţii. Dacă erau buni, era OK, dar cei pentru care dl director Cîrloganu a făcut presiuni să îi angajăm nu s-au adaptat, ca să zicem aşa. Ba, chiar el i-a făcut proşti pe unii dintre ei. În această situaţie, nouă ne trebuiau oameni competenţi ca să ne putem duce la bun sfârşit obligaţiile contractuale. De cum am început însă să angajăm persoane potrivite pentru munca în acest proiect, dl director a început să ne pună beţe-n roate“, susţine administratorul firmei din Craiova, Cristian Iancu.

Incompetenţii aruncaţi afară din proiect – cadre de nădejde la AJOFM

Un astfel de proiect atrage şi interese autohtone necuviincioase, ca să ne exprimăm eufemistic. Un amănunt: primul manager de proiect a fost însuşi Cristinel Cîrloganu, cu un salariu mult mai mare decât cel de director executiv la AJOFM. De ce, atunci, omul s-a retras, lăsând să-i scape pleaşca de bănet în favoarea altuia care i-a luat locul? Dar de ce s-au făcut presiuni ca firma însărcinată prin contract cu managementul proiectului să angajeze persoane care urmau să demisioneze înadins din posturile pe care le ocupau la AJOFM Olt? Apoi, de ce şeful instituţiei care a atras finanţarea prin POSDRU, bun ca untul pe pâine atâta vreme cât în firmă au lucrat foşti subalterni, s-a iritat iremediabil după ce foştii subalterni au fost concediaţi?

 

Mulţi dintre aceştia au fost, ulterior, reîncadraţi în muncă la Agenţie. Să concretizăm. Unul din cei care au avut calitatea de manager de proiect, Costinel Gheorghe, a fost reangajat la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Slatina. Primul coordonator logistic, Ilinca Pietraru, concediată de firmă din Craiova, lucrează acum la AJOFM Olt, la Achiziţii. Pentru incompetenţă a pierdut acelaşi post în proiect şi Ivan Kevin Marian; la nici două săptămâni omul era angajat de Cîrloganu pe postul de consilier juridic. No comment!

Cîrloganu nu mai vrea

Pentru că Ada&Roby Consulting SRL nu mai este, în lumina noii conjuncturi, pe placul lui Cristinel Cîrloganu, acesta s-a adresat instanţei de judecată, căreia îi solicită rezilierea contractului. Întorsătura lucrurilor, care consună cu zicala „Când îţi dau, îţi fată iapa, când îţi iau, îţi moare mânzul“, este pentru patronul firmei craiovene cel puţin neserioasă.

„Dânsul invocă nişte cheltuieli neeligibile pe care ni le bagă nouă pe gât. De fapt, alţi parteneri în proiect au angajat nişte lectori, cheltuielile cu aceştia dovedindu-se neeligibile. Dar asta nu ne priveşte pe noi“, afirmă Cristian Iancu.

 

Care ieri, însoţit de managerul de proiect şi de coordonatorul logistic neacceptat de iritatul şef al AJOFM, a mers la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru a sesiza comportamentul lui Cîrloganu. S-a dus degeaba: Cristinel Cîrloganu (bun prieten cu fostul şef al ANOFM, Silviu Bian, arestat pentru luare de mită) era deja acolo. Iar petenţii au fost mai mult certaţi decât ascultaţi. Aşa că ei vor depune astăzi plângere pentru abuz în serviciu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, îndreptată, evident, împotriva boss-ului de la AJOFM Olt.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.