Pasajul subteran o virează în două grădini

Pasajul subteran o virează în două grădini

462
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Autorităţile locale au intrat în contratimp cu realizarea schimbului de teren din zona pasajului subteran de sub strada “Arieş”. Pentru a nu-i lăsa pe constructori fără front de muncă, municipalitatea şi-a propus un termen de două săptămâni pentru a trece tranzacţiile prin toate procedurile legale.

Autorităţile locale au ajuns la concluzia că pasajul subteran de sub strada “Arieş” nu are suficient de mult spaţiu nici după demolarea celor două imobile din preajma Casei Studenţilor. Potrivit viceprimarului Florentin Tudor, constructorul Mitliv a cerut un front de lucru cu aproximativ 90 de metri pătraţi mai mare decât se prevăzuse în schiţele iniţiale, teren care trebuie pus la dispoziţie cu condiţia de a se intra în curţile locatarilor din zonă. “Nu este o suprafaţă foarte mare, dar constructorul nu îşi poate desfăşura lucrarea în lipsa acestei bucăţi de teren. Am stat de vorbă cu proprietarii afectaţi şi ambii au fost de acord cu ceea ce le-am cerut noi, fapt pentru care ţin să le mulţumesc pentru cooperare”, a declarat ieri, viceprimarul Florentin Tudor, care se ocupă în rezolvarea juridică a acestei probleme.

Cea mai mare suprafaţă va fi luată la schimb

În urma discuţiilor cu proprietarii, s-a ajuns la înţelegerea ca unul dintre ei să fie despăgubit în bani, iar celălalt să primească o altă suprafaţă de teren la schimb. Craioveanca Viorica Butărăscu va primi contravaloarea în bani pentru o fâşie de 17 metri pătraţi de teren, pe care o cedează din grădina sa. Medicul Sorin Ciolofan, care deţine o suprafaţă mai mare de teren – în jur de 70 de metri pătraţi, ocupaţi de o grădină – a acceptat să primească la schimb o bucată de teren de aceeaşi dimensiune, situată între casa sa şi imobilul vecin. “Din fericire, există o bucăţică de teren între casa acestuia şi magazinul de vinuri „Domeniile Coroanei”. S-au făcut verificările de rigoare şi s-a văzut că terenul în cauză aparţine domeniului public, astfel că nimic nu ne împiedică să facem acest schimb de terenuri”, a precizat viceprimarul Craiovei.

Terenurile vor fi evaluate de un expert

Autorităţile şi-au propus să termine toate formalităţile de preluare a terenului într-un timp cât mai scurt pentru a nu ţine în loc şantierul. Potrivit viceprimarului Florentin Tudor, toate tranzacţiile vor fi gata până la sfârşitul acestei luni, când trebuie să fie validate într-o şedinţă a CLM Craiova. “Am trecut prin zonă şi am văzut că este activitate pe şantier. Important este însă ca noi, autorităţile, să le creăm frontul de lucru astfel încât să nu poate să spună mai târziu că au întârziat proiectul din cauză că nu au avut terenul la dispoziţie”, a mai spus Tudor. În acest moment, se află în derulare o licitaţie pentru găsirea unui evaluator autorizat care să stabilească valoarea de piaţă a celor două bucăţi de teren. În funcţie rapoartele de expertiză, municipalitatea va stabili preţurile despăgubirilor, preţuri care trebuie apoi să fie supuse şi votului consilierilor municipali.

O lucrare de peste 8 milioane de euro

Pasajul subteran are o lungime de 406 metri pătraţi şi se construieşte pe sub strada “Arieş” pentru a fluidiza traficul rutier din zonă. Proiectul are o valoare de 35,6 milioane de lei, echivalentul a 8,2 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 98% din fonduri europene şi 2% din cheltuielile eligibile provenind de la bugetul local. Lucrarea este realizată de asocierea de firme Mitliv şi Habau din Austria, care trebuie să finalizeze execuţia în termen de 18 luni, potrivit contractului de lucrări. Pe lângă pasaj, proiectul prevede şi devierea reţelelor de apă şi canal, precum şi amenajările de deasupra: realizarea bretelelor de intrare şi ieşire din pasaj, cele două sensuri giratorii de la intersecţiile străzilor “Arieş” cu “Împăratul Traian” şi strada “Arieş” cu strada “Al. I. Cuza”.

Sursa: cvlpress.ro



7 COMENTARII

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1382

    Pana acum nu stiuau dar ca sa aiba motiv la intarzieri

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    236

    Si uite cum vin motive … unul dupa altu, maine o sa spuna ca nu le ajunge caramida …

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     15-03-2008
    Locatie
     Craiova, Brazda lui Novac
    Mesaje
    244

    Cum adica fratilor, are o lungime de 406 metri patrati? Daca are 406 mp lungime cati metri cubi are latime?

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    54
    Citat Mesaj initiat de Yoannis
    Cum adica fratilor, are o lungime de 406 metri patrati? Daca are 406 mp lungime cati metri cubi are latime?

    Are 44 de milimetri triunghiulari adancime. daca nu stii.. ce tot comentezi??

  5. #5
    ryb
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-10-2007
    Locatie
     cv9
    Mesaje
    28

    Pasajul subteran are o lungime de 406 metri pătraţi………….cum poti sa zici asa ceva?

  6. #6
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    5272

    N-au teren suficient sa se intinda doreii la umbra.

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-08-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    48

    Pasajul subteran are o lungime de 406 metri pătraţi :-)) asta e tare … imi place ca au facut centru ca in rest pe la marginea craiovei strazile sunt varza …in bariera capcane de gropi cat casa si unele astupate decat cu pamant….da pt ca cei ce trec prin craiova vin cu elicopteru direct in centru ia o masina trec peste pasajul suprateran dupa care prin tunelul de sub strada aries si se duc sa vada fantana arteziana…..ce oras minunat!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.