Accident de muncă în cartierul Brazda lui Novac. Un bărbat a murit,...

Accident de muncă în cartierul Brazda lui Novac. Un bărbat a murit, iar inspectorii ITM au demarat o anchetă

435
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Un doljean de 57 de ani şi-a pierdut viaţa, ieri-dimineaţă, în urma unui accident de muncă petrecut în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Era prima lui zi de muncă, nu i se făcuse instructajul în domeniul securităţii muncii şi nici nu semnase vreun contract cu angajatorul, după cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, iar la o manevră greşită, s-a tăiat cu flexul la un picior. Ancheta poliţiştilor şi a inspectorilor ITM continuă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii tragediei şi dispunerea măsurilor necesare. 

Tragedie, ieri-dimineaţă, în cartierul craiovean Brazda lui Novac. În jurul orei 9.00, un muncitor care lucra la ridicarea unei clădiri pe strada „Brazda lui Novac”, lucrare contractată de SC CM Elit Construct, s-a tăiat la piciorul drept, în zona genunchiului, cu un flex. Rana a fost adâncă şi cel mai probabil bărbatul –  Dumitru Minea, de 57 de ani, din localitatea Coţofenii din Dos – şi-a secţionat artera femurală, întrucât până la sosirea ambulanţei bărbatul a murit.

Asta în ciuda faptului că un coleg de-al său, care a observat toată scena, a încercat să-l salveze, improvizând un garou dintr-un obiect de îmbrăcăminte. L-a scos pe rănit din zona unde lucrase, la fundaţia unui imobil, l-a aşezat pe un scaun, însă victima a sângerat până a decedat, lăsând o baltă de sânge în jurul său. La faţa locului au ajuns poliţişti, un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, care au demarat verificările pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

Primul lucru pe care l-au aflat anchetatorii a fost că bărbatul nu avea nici un fel de forme legale, era în prima zi de muncă şi nu i se făcuse instructajul privind securitatea muncii. „Din primele cercetări efectuare de inspectorii noştri s-a stabilit că victima era în prima zi de muncă la societatea respectivă, nu avea nici un fel de documente care să ateste că ar fi fost angajat şi nu i se făcuse instructajul în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru toate aceste nereguli, firma urmează să fie sancţionată contravenţional cu amendă ce poate ajunge până la 20.000 lei. Ancheta nu este însă finalizată şi este foarte posibil să se reţină în sarcina angajatorului şi încălcări de natură penală a legislaţiei”, ne-a declarat Cătălin Mohora, inspector-şef al ITM Dolj.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.