Slătinenii care îşi reabilitează termic locuinţele, scutiţi de impozit

Slătinenii care îşi reabilitează termic locuinţele, scutiţi de impozit

247
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primăria Slatina va acorda facilităţi fiscale slătinenilor care îşi reabilitează singuri faţadele blocurilor. Autorităţile locale s-au gândit la o scutire de la plata impozitului pe locuinţă pentru următorii cinci sau şapte ani. Condiţia de bază este ca reabilitarea să se realizeze după anumite standarde.

Scutirea de la plata impozitului pe şapte ani se poate obţine numai dacă toţi locatarii blocului sau ai scării izolează termic faţada pe toate laturile clădirii, pun geamuri termopan la intrarea în bloc şi pe casa scării, izolează plafonul blocului şi igineizează subsolul. După ce au făcut toate aceste lucrări, solicitanţii trebuie să obţină de la Primaria Slatina un certificat de performanţă energetică.

Scutirea pentru cinci ani se adresează în special proprietarilor de case. In cazul acesta, solicitanţii tebuie doar să îşi reabiliteze faţadele clădirilor, păstrând elementele arhitecturale, apoi să obţină certificatul energetic de la primărie.

In ambele cazuri, facilităţile se adresează proprietarilor de locuinţe construite înainte de anul 1990.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.