Vor începe exproprierile pe DN 6, secţiunea Filiaşi-Ciochiuţa

Vor începe exproprierile pe DN 6, secţiunea Filiaşi-Ciochiuţa

558
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Guvernul Ponta a aprobat, în şedinţa din data de 11 iulie a.c., indicatorii tehnico-economici şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de interes naţional ”Reabilitare DN 6 secţiunea Filiaşi-Ciochiuţa km 268+390 – 297+070 şi km 297+384 – 298+000”, judeţele Mehedinţi şi Dolj. Contractul de reabilitare a acestui tronson de drum a fost semnat în 2011, iar licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme din Spania.

Hotărârea de Guvern aprobă indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea DN 6 pe secţiunea Filiaşi-Ciochiuţa. Valoarea totală a investiţiei este de 144.410 mii lei şi se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii. Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de interes naţional, situate pe raza localităţilor Strehaia şi Stângăceaua, din judeţele Mehedinţi şi Dolj, sunt în cuantum total de 28.000 de lei şi sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, conform Legii Bugetului de stat pe anul 2012 nr. 293/2011. În septembrie 2011, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat contractul de execuţie a lucrării pentru terminarea reabilitării secţiunii de drum DN6 Filiaşi-Ciochiuţa, acesta fiind atribuit, prin licitaţie deschisă, asocierii Puentes Y Calzadas Intraestructuras SLU & Contrat Ingengenieria Y Ogras SA. Potrivit unui comunicat al CNADNR lucrările ar trebui să nu depăşească 12 luni, iar perioada de garanţie este de 24 de luni.

Sursa: cvlpress.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1398

    Astepatam sa vedem ce sume colosale vor primi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.