Craiova, în pragul insolvenţei

Craiova, în pragul insolvenţei

538
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 3,67)

Primăria Craiova va intra în colaps financiar cel mai târziu după rectificarea de buget din toamnă. Pentru că prevederile bugetare de la începutul acestui an au fost desenate cu mână de pictor, nu de economist, iar venituri nu sunt, municipalitatea va rămâne cel mai probabil fără amortizarea necesară alocării de fonduri pentru proiectele de infrastructură POR chiar din această lună. Şi nu vorbim de cei 2% – parte de cofinanţare la proiecte de zeci de milioane de euro, ci de cote de finanţare pe fiecare proiect care trebuie acoperite integral de beneficiar, până când Europa le avizează.

Venituri nu sunt, iar de redistribuit nu mai e de unde. Şi sumele se ridică la câteva milioane de euro, peste 6! E uşor să spui că laşi moştenire 100 de milioane de euro, care oricum nu sunt banii comunităţii, sau că tai în stânga şi-n dreapta şi rezolvi problemele Craiovei! Cum cred eu că se va răsfrânge această situaţie în viaţa oraşului? Pentru început, concedieri masive la regii şi la celelalte societăţi subordonate. Care şi astea sunt strategice. Dar împrospătate! Nu ştiu dacă Regia Autonomă de Tranasport apucă iarna, cu Goga sau fără Goga, cum s-o fi numind actualul director, înţeleg – fost jurist pe la CNADNR, aşadar, dacă nu părtaş, atunci martor la căratul apei pe acolo, pentru că subvenţie din bugetul Craiovei cu siguranţă nu va mai primi. La Termoficare înţeleg că băiatul ăsta pus la butoane, un as al kilowolţilor, s-a exprimat deja că e nevoie de reorganizare.

Nu m-ar mira deloc să concesioneze şi nişte teren pe dealul Bucovăţului şi să ne dea nişte curent din eoliene, dacă tot e aşa de înverşunat, înainte de agentul termic a cărui cărare vrea el s-o optimizeze. Îi dau scris că va ieşi mai câştigat şi poate că se va hotărî să rămână în ţară, în ciuda contractelor din Kuweit, să plătească şi el taxe şi impozite pe contractele alea de milioane de euro la Craiova! Aşa, ca un bun cetăţean şi director… Cu Salubritatea n-a fost limpede niciodată dacă ne fură de capul ei sau cu acceptul primarului şi a găştilor, iar la RAADPFL, regia care administrează toate spaţiile verzi ale Craiovei şi intervine de urgenţă pe la diverse lucrări la stzăzile pe care le are în administrare – pentru că, da, are foarte multe!, înţeleg de prin presă că marea descoperire a noii conduceri este că riscăm să rămânem fără grădină zoologică!

Nimerit mi se părea să aflăm cum punem sau nu punem panseluţe perene care să nu se ofilească în primul an! De exemplu. Cu avariile de la Apă, şi din stradă, şi din birouri, văd că reîncepem să ne obişnuim, după cum, tot aşa, ne spune presa craioveană şi ne arată instanţele de judecată. Aşadar, e limpede că nu de la reducerea costurilor aferente activităţilor de gospodărire susţinute din buget şi direct din buzunarul craiovenilor aşteptăm vreun colăcel salvator. În aceste condiţii, eu, unul, mă aştept la contractarea unui nou împrumut cât de curând.

 

Marian Bădîrci



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     18-07-2012
    Mesaje
    0

    este un păcat

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.