Craiova. Poliţia a dat primăria în judecată

Craiova. Poliţia a dat primăria în judecată

352
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Primăria Craiova a fost chemată în instanţă de Poliţia Locală pentru acordarea normei de hrană. Acţiunea a fost înregistrată încă de pe vremea primarului Antonie Solomon, în aprilie 2012, după acesta a i-a refuzat protejatului său, directorul poliţiei, Octavian Mateescu, iniţierea un proiect de hotărâre de consiliu local prin care poliţiştilor să li se dea câte 750 de lei pe lună – normă de hrană.

Potrivit portalului Tribunalului Dolj, pe 18 iunie magistraţii au decis amânarea cauzei la 1 octombrie 2012, pentru “observarea întâmpinării”. Puţin probabil ca poliţiştii locali, asimilaţi funcţionarilor publici, să aibă câştig de cauză, atâta vreme cât nu există o prevedere bugetară, nici la nivelul bugetului poliţiei, nici la cel al primăriei. În plus, nu există o justificare a cuantumului de 750 de lei, scos din burtă, iar poliţiştii locali nu fac parte din aparatul propriu al primarului. În plus, acţiunea poliţiei pare lucrată de un ageamiu, fiindcă invocă un Ordin al ministrului de interne care face referire doar la personalul din structurile centrale, dar şi hotărâri ale altor primării, unele considerate nelegale prin controlul de legalitate al prefecturilor.

 

Nouapresa



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.