Turul Franţei: Senzaţionalul Wiggins

Turul Franţei: Senzaţionalul Wiggins

720
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Turul Franţei s-a încheiat duminica pe Champs Elysees cu Bradley Wiggins îmbrăcat cu tricoul galben.

Rutierul de la Sky, marele favorit în Marea Buclă a preluat şefia clasamentului general după etapa a 7-a, şi nu a mai cedat-o ajungând fără emoţii la Paris pentru a deveni primul britanic ce câştigă Turul Franţei. Astfel, Wiggins şi-a îndeplinit visul din copilărie.

Prin această izbândă, Wiggins a demonstrat că nu a avut rival în cea de-a 99 ediţie a Le Tour. Păzit în permanenţă de ,,locotenentul” său Froome care a terminat în clasamentul general pe poziţia secundă, britanicul nu le-a dat nicio şansă rivalilor săi Nibali sau mai ales Evans care a pierdut orice speranţă la tricoul galben în căţărările de la Col de Tourmalet. Wiggins a mers perfect pe durata a celor trei săptămâni ale turului şi şi-a adjudecat ambele etape de contra-timp dominându-şi adversarii.

Debutant în Le Tour, slovacul Peter Sagan de la Liquigas a câştigat tricoul verde, oferit câştigătorului clasamentului pe puncte, iar Francezul Thomas Voeckler (Europcar) a reuşit pentru prima oară în carieră să câştige tricoul alb cu buline roşii destinat pentru cel mai bun căţărător.

Sursa: boomedia.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.