TVA scade la produsele alimentare de la 1 ianuarie 2013

TVA scade la produsele alimentare de la 1 ianuarie 2013

576
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,50)

Primul ministru Victor Ponta a anunţat în cadrul unui interviu acordat jurnaliştilor de la TVR că de la 1 ianuarie 2013 se va introduce o taxă pe valoare adăugată diferenţiată pentru produsele produsele agricole.

Victor Ponta a spus că, începând de la 1 ianuarie 2013, se va aplica TVA diferenţiat pentru produsele agricole. Măsura vine în ajutorul producătorilor români şi pentru combaterea evaziunii fiscale. Guvernul va subvenţiona întreaga energie necesară sistemelor de irigaţii, pentru a combate efectele secetei din acest an.

„Ne plangem cu totii ca romanii produc, dar in toate supermarketurile sunt numai alimente din import. Si am venit si am spus haideti sa incercam, si o vom face de la 1 ianuarie 2013, sa avem TVA-ul diferentiat, cum de altfel au toate tarile din Uniunea Europeana, cu exceptia uneia singure din 26, Danemarca. (…) Nu sa facem pur si simplu TVA mai mic, ci sa facem acea schema in care TVA ramane 24%, dar daca prezinti factura 15% din TVA ti-l dau tie inapoi producatorului, deci il si oblig pe producator sa nu mai vanda la negru (…) si in acelasi timp te ajut pentru ca daca ai doar 9% TVA esti mai competitiv decat produsele din import si atunci si marile supermarketuri o sa primeasca marfuri romanesti”, a declarat Victor Ponta.
Marţi, 24 iulie, premierul şi ministrul Agriculturii vor susţine o conferinţă de presă pe tema priorităţilor de guvernare în agricultură.

Sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     08-02-2012
    Mesaje
    54

    Da, da! Sa o vedem si pe asta!
    Si ne-am inspirat de la celelalte tari din UE, sau cum?!

    LaptopNews - totul despre portabile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.