Prefectul de Dolj vrea reţea de irigaţii

Prefectul de Dolj vrea reţea de irigaţii

322
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a primit marţi vizita ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig. În cadrul întâlnirii, care s-a desfăşurat la sediul Palatului Administrativ, s-au dezbătut mai multe proiecte privind dezvoltarea judeţului Dolj. Au fost puse în discuţie solicitările primarilor din judeţul Dolj privind urgentarea acordării finanţărilor pentru realizarea infrastructurii rutiere şi a celei de apă şi canalizare în comune.
Este vorba de mai multe proiecte cu finanţare de la Guvern potrivit OG 7/2006 care prevede instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural şi cele finanţate prin programul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apã a satelor aprobat prin H.G. nr. 577/1997 cu modificãrile si completãrile ulterioare, proiecte ce aşteaptă finanţare de mai mult timp.

În plus, prefectul de Dolj, Elena Costea, i-a solicitat ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului sprijin pentru dezvoltarea unei reţele de irigaţii viabile în Dolj. “Avem mari probleme în ceea ce priveşte irigarea terenurilor agricole. În special, în sudul judeţului, agricultorii întâmpină dificultăţi în cultivarea pământului, zona având, de mai mulţi ani, tendinţe de deşertificare. Culturile de porumb din judeţ au fost în mare parte compromise din cauza secetei, iar de lipsa apei se plîng şi legumicultorii.

Oamenii investesc bani în culturi şi nu mai reuşesc să recupereze nici măcar cheltuielile. Implementarea unui sistem de irigaţii, care să poată fi utilizat la preţuri accesibile pentru agricultorii doljeni, este absolut necesară. Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul Guvernului şi, implicit, de al dumneavoastră,” a declarat Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, i-a promis Prefectului Judeţului Dolj, Elena Costea, că va ţine cont de această solicitare şi va sprijini demersurile autorităţilor doljene pentru realizarea unui sistem de irigaţii dar şi pentru dezvoltarea comunelor din judeţ.

Sursa: nouapresa.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.