Mihai Fifor: Am alocat bani pentru reabilitarea punctelor termice

Mihai Fifor: Am alocat bani pentru reabilitarea punctelor termice

496
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Primăria municipiului Craiova a primit aproximativ 3 milioane lei pentru reabilitarea reţelelor de termoficare şi a punctelor termice din municipiul Craiova. Banii vin de la Ministerul Administraţiei şi Internelor pe programul “Termoficare 2006-2015 Căldură şi Confort”.

Primăria Municipiului Craiova a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor suma de 2.801.000 lei, din fondul alocat pentru realizarea Programului “Termoficare 2006 – 2015 Căldură şi Confort” destinat lucrărilor de investiţii de reabilitare a sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică. Cererea municipalităţii a fost analizată şi aprobată, miercuri, în cadrul Comisiei Interministeriale de coordonare a Programului “Termoficare 2006-2015 Căldură şi Confort”, din care face parte ministrul secretar de stat Mihai Fifor. Astfel, la bugetul local vor ajunge 2.800.000 lei iar Primăria Craiova trebuie să aloce din bugetul local aceiaşi sumă pentru a începe investiţiile în reabilitarea sistemului de alimentare cu energie termică. Banii vor fi trimişi cu două destinaţii: modernizarea punctelor termice urbane din municipiul Craiova, etapa a treia şi pentru modificarea sistemelor centralizate de distribuţie a energiei termice la consumatorii finali din municipiul Craiova.

“Ne respectăm promisiunile faţă de craioveni”

Ministrul secretar de stat Mihai Fifor, membru în Comisia Interministerială de coordonare a Programului “Termoficare 2006-2015 Căldură şi Confort”, susţine că, aşa cum a declarat imediat după numirea sa în această funcţie, identifică fonduri de la bugetul de stat ce pot fi îndreptate spre dezvoltarea municipiului Craiova. “Aşa cum am promis craiovenilor alături de doamna primar Lia Olguţa Vasilescu, ne-am angajat în identificarea de soluţii pentru reducerea costurilor la factura pe care populaţia o plăteşte la încălzire şi apă caldă. Asta presupune, pe lângă măsuri imediate, şi un plan riguros de investiţii privind reabilitarea reţelelor de distribuţie. În acest sens, am insistat ca în cadrul Comisiei Interministeriale de coordonare a Programului <> din care fac parte, să alocăm Craiovei suma solicitată pentru acest an astfel încât lucrările de investiţii să înceapă imediat încât etapa a treia să fie finalizată până la sfârşitul anului”, a declarat ministrul secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Fifor.

N-au cheltuit opt miliarde lei vechi

Anul trecut, municipalitatea craioveană a primit de la Ministerul Administraţiei şi Internelor suma de opt miliarde lei vechi însă banii nu au mai fost investiţi în reabilitarea şi modernizarea punctelor termice sau în reţelele de furnizare a agentului termic şi apă caldă către consumatorii finali. Banii au rămas necheltuiţi, ei întorcându-se la bugetul de stat din cauză că Primăria Craiova nu a alocat cota de participare la derularea acestui program.

Sursa: lupamea.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1424

    Un lucru bun daca chiar vor fi folositi pentru ce au fost alocati si nu se duc in alte parti sau nu se cumpara o teava cu 1.000 roni

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    430

    Daca anul trecut nu au avut de unde sa puna cota de participare, credeti ca anul asta vor avea de unde? Niste fonduri care au un control strict in ceea ce priveste folosirea acestora nu prezinta interes. Nu se pot insusi usor prin mijloace neortodoxe acesti bani, prin urmare nu prezinta interes.

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit......................

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.