Olguţa şi Prioteasa cheamă oamenii la referendum

Olguţa şi Prioteasa cheamă oamenii la referendum

335
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Președintele organizației județene Dolj a PSD, Ion Prioteasa, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, că boicotarea referendumului din 29 iulie de către PDL și Traian Băsescu, prin care românii sunt îndemnați să nu se prezinte la vot, reprezintă o încălcare a Constituției României prin îngrădirea dreptului de exprimare a votului.

„Suntem pe ultima sută de metri în pregătirile pentru referendumul de duminică și chiar în cursul zilei de ieri (miercuri) ne-am întâlnit cu primarii, viceprimarii noștri, cu președinții de organizații, cu parlamentarii, cu tot ceea ce înseamnă USL, prilej cu care am vorbit despre implicarea fiecăruia dintre noi în alegerile pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Mesajul pe care l-am primit din partea lor a fost că se vor implica în aceste alegeri la fel de tare cum au făcut-o în alegerile locale și că își doresc chiar un rezultat mai bun decât la scrutinul din urmă cu o lună. De altfel, va fi și un criteriu de apreciere cu privire la implicarea fiecăruia dintre ei, pentru că trebuie să dăm un semnal nu numai pentru regiune, ci pentru întreaga țară întrucât organizația de Dolj a PSD este una dintre cele mai mari și importante organizații din țară, cu rezultate pe măsură.

Avem 77 de primari USL plus Craiova, municipiu care înseamnă jumătate din județul Dolj. După aprecierile noastre, prin primăriile câștigate de USL acoperim peste 80 la sută din populația județului Dolj. Alături de colegii liberali și din conservatori ne vom da mâna pentru a trece de această încercare extraordinară și de revenire la o situație de normalitate pe care nu am mai avut-o de foarte mult timp.

În luna în care a fost numit Guvernul Ponta,  președintele suspendat azi, Traian Băsescu, nu a avut nici un fel de intervenție. Când a văzut că se duce în jos în opțiunile electoratului iar USL și Guvernul Ponta crește a ieșit din nou la rampă, creând un scandal din nimic în care a ajuns să se implice și Uniunea Europeană.

Ceea ce a făcut Traian Băsescu, care alături de PDL a dat un semnal ca lumea să nu se prezinte la vot, reprezintă o încălcare gravă a Constituției, pentru că se împiedică venirea la urne și exprimarea liberă a dreptului de a vota. Cred că acest lucru ar trebui să îl vadă și oficialii Uniunii Europene, inclusiv Comisarul pe Justiție care în alte împrejurări a fost foarte vocal, să ia atitudine și să vedem poate chiar din partea domnului Barroso o luare de poziție.

Toți oamenii noștri au o noțiune foarte bine înrădăcinată: respectarea legii. Spun acest lucru pentru că nici nu a început votarea și deja se vorbește de încălcarea legii și fraudarea referendumului. Pe de altă parte, sper să nu avem de-a face, așa cum se aude, cu instituții sau patroni de firme care, sub un pretext sau altul, să rețină buletinele salariaților, astfel încât să îngrădească dreptul oamenilor de a vota.

Eu adresez invitația craiovenilor și doljenilor, celor care ne-au creditat cu încrederea lor și ne-au votat, să se prezinte la alegerile de duminică pentru referendum și spună «DA» pentru demiterea lui Traian Băsescu”, a declarat vicepreședintele PSD Ion Prioteasa.

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat: „Duminică mă voi prezenta și eu la vot și îi îndemn pe toți craiovenii să vină la referendum și să voteze, pentru că Traian Băsescu trebuie să primească o lecție după ce a tăiat tuturor bugetarilor 25 la sută din salariu, consider că și noi avem acest drept să-i luăm 25 la sută din mandatul pe care îl mai are”.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.