Oltenii l-au demis pe Traian Băsescu

Oltenii l-au demis pe Traian Băsescu

272
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ieri, la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi-au exprimat dreptul constituţional peste jumătate din numărul alegătorilor olteni înscrişi pe listele electorale, ceea ce denotă că oltenii au validat referendumul la nivelul judeţului. Fiindcă reprezentanţii PDL Olt şi-au îndemnat membrii şi simpatizanţii să nu se prezinte la vot, se poate deduce că majoritatea celor care s-au prezentat la urne a votat pentru demiterea lui Băsescu.

Oltul, în topul naţional al prezenţei la vot

În raportările Biroului Electoral Central privind prezenţa la vot, judeţul Olt s-a aflat ieri, 29 iulie, în permanenţă între primele cinci judeţe cu cel mai mare procent. La prima raportare a BEC, pentru ora 10.00, când media naţională a prezenţei la vot era de doar 9,05, oltenii votaseră în procent de 12,28%, ocupând locul cinci pe ţară. La a doua raportare, pentru ora 14.00, 29,09% dintre oltenii cu drept de vot trecuseră pe la urne, pentru a-şi exprima opinia în ceea ce priveşte demiterea preşedintelui Băsescu, Oltul plasându-se pe locul patru la nivel naţional. La ora 17.00, la nivelul judeţului Olt, prezenţa la vot era de 39,37%. Conform informaţiilor furnizate de BEC, Oltul se situa pe a doua poziţie în topul naţional al prezenţei la vot. La ora 20.00, cu trei ore înaintea închiderii urnelor, oltenii, prin prezenţa numeroasă la vot, de 55,53%, au validat referendumul la nivel judeţean. Oltul şi-a menţinut poziţia a doua la penultima raportare a BEC.

Politicienii olteni au votat pentru normalitate

Reprezentanţi ai partidelor ce formează Uniunea Social Liberală la Olt, alianţa politică ce asigură guvernarea României şi care a demarat acţiunea de demitere a preşedintelui, ne-au declarat că au votat pentru normalitate, pentru ca ţara să fie condusă de persoane care au acelaşi scop pentru a putea schimba în bine viaţa românilor.

 

Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt şi copreşedinte al USL Olt, ne-a declarat că a votat pentru ca oltenii să aibă o direcţie corectă: „Astăzi am votat pentru a apăra valorile democraţiei, pentru o Românie care să fie cu adevărat membră a Uniunii Europene, pentru noi, oltenii. Când spun acest lucru mă refer la faptul că de câţiva ani judeţul Olt nu a beneficiat nici măcar de atenţia celor de la conducerea ţării, ca să nu mai vorbim de fonduri pentru a implementa proiecte prin care viaţa oltenilor să se schimbe în bine. Am votat astăzi pentru a putea realiza obiectivele pe care ni le-am propus fără să mai avem numeroase obstacole în cale. Am votat, de asemenea, pentru generaţiile viitoare, pentru o ţară normală, pentru democraţie, pentru ca oamenii să aibă o direcţie corectă”.


Liderul liberalilor olteni şi copreşedinte al USL Olt, Ioan Ciugulea, a votat pentru un singur motiv:
„Am votat pentru a apăra libertatea pe care românii au câştigat-o în 1989”.

Vot pentru continuarea şi demararea proiectelor locale

Prim-vicepreşedintele PSD Olt şi preşedintele PSD Slatina, Marius Oprescu, ne-a declarat că a votat pentru ca România să aibă un preşedinte care să respecte Constituţia: „Am votat astăzi pentru că îmi doresc ca România să aibă un preşedinte care să respecte legea fundamentală a ţării. Am votat pentru demiterea lui Băsescu, un personaj care a adus deservicii românilor şi oltenilor în special, prin directivele trasate guvernanţilor, prin care fondurile să ocolească judeţul Olt. Am votat, de asemenea, pentru a duce la îndeplinire proiectele pentru judeţ, proiecte care au tot sprijinul Guvernului USL, dar a căror implementare ar fi periclitată de Băsescu”.

Deputatul liberal Gigel Ştirbu şi-a exprimat opţiunea la referendumul privind demiterea preşedintelui Băsescu, dorindu-şi un viitor mai bun pentru copii: „Votul meu de astăzi a fost pentru o Românie normală, pentru o Românie în care copiii noştri să aibă un viitor mai bun, dar şi pentru ca România să nu mai fie o ţară măcinată de scandaluri, ci să fie o ţară cu adevărat europeană, nu care să poarte acest statut doar pe hârtie”.

Mădălin Teodosescu, primarul din Balş, s-a prezentat la secţia de votare de la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 6 din localitate încă de la ora 7.00. Acesta consideră că şi-a exercitat dreptul de vot pentru binele oraşului Balş şi pentru proiectele administraţiei locale, care au nevoie de susţinere de la Bucureşti.

„Consider că astăzi, peste 50 la sută dintre bălşenii cu drept de vot vor merge la urne pentru a-şi exprima alegerea, aşa cum şi eu am făcut-o. Am votat pentru binele comunităţii, pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare, pentru o centură ocolitoare a oraşului nostru, pentru locuri de muncă şi pentru susţinerea de care avem nevoie”, ne-a declarat edilul Balşului.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1692

    nu l-au demis Oltenii!
    L-a demis USL-ul din zona Oltenia!

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.