Blocul 201E, din Craioviţa Nouă, reabilitat experimental de primăria Craiova

Blocul 201E, din Craioviţa Nouă, reabilitat experimental de primăria Craiova

1.055
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Aşa cum a promis în urmă cu mai multe săptămâni, primarul Lia Olguţa Vasilescu a organizat tragere la sorţi pentru identificarea imobilului ce va fi reabilitat termic de municipalitate în cadrul unui proiect pilot.

Astfel, au fost selectate mai multe scări de bloc acolo unde craiovenii au solicitat şi facturarea individuală şi, prin urmare, din bolul cu numerele imobilelor, norocoşii au fost locatarii blocului 201E din cartierul Craioviţa Nouă. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a mers la adresa unde se află imobilul şi a văzut care este situaţia imobilului. „Trebuie schimbate foarte multe aici, e nevoie de consolidare, reabilitare termică şi schimbarea tocăriilor care arată groaznic. În final va arăta frumos. Acum suntem în evaluări, am trimis deja asociaţiilor de proprietari să ne transmită date, asta însemnând suprafaţa blocurilor, câte dintre ele au deja reabilitarea termică făcută sau nu şi care este anul în care a fost construit blocul, pentru că nu putem să prindem în reabilitare decât blocurile construite între 1950 şi 1990. Practic toate din Craiova pentru că după 1990 nu prea s-a mai construit pe aici. Vom vedea în momentul în care vom avea acea evaluare cu exactitate câte blocuri vor fi. Cred că vor fi aproximativ patru mii de scări de bloc. Va fi şi un efort de la bugetul local ca la orice finanţare europeană avem nevoie de cofinanţare din partea Consilului Local dar merită acest effort pentru că e vorba de schimbarea la faţă a Craiovei. Le scădem facturile Oamenilor la 25 la sută, pentru că asta înseamnă reabilitare termică şi în al doilea rând, Craiova va avea altă faţă. După reabilitarea acsetui bloc vor înţelege şi craiovenii ce înseamnă stilul de reabilitare pe care îl vom face noi, nu cel tradiţional cum este la toate blocurile. Culorile vor fi altfel, am discutat în primărie ca de acum înainte să nu se mai construiască aşa fiecare cum îşi doreşte. Reabilitarea termică a Craiovei se va face în acelaşi timp, ceea ce presupune un efort extraordinar de mare. Vor lucra multe firme pentru că e imposibil pentru o firmă să lucreze, ceea ce mă bucură pentru că în acel moment este clar că vom avea ca parteneri în acest proiect toate firmele de construcţii din Craiova şi sper că se va termina foarte repede. Nu imi e frică de cât va dura reabilitarea termică ci doar de cât va dura aprobarea proiectului european. Vreau ca în luna septembrie noi să fim pregătiţi, adică să ştim cum va arăta caietul de sarcini. Trebuie să vedem câte blocuri vor trebui reabilitate, noi ne facem temele să fim primii pentru că sunt doar 300 de milioane de euro pentru toată România. E un proiect pilot şi în mod sigur dacă va merge bine, Uniunea Europeană va suplimenta fondurile dar vreau să nu stăm la coadă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Sursa: lupamea.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-11-2006
    Locatie
     craiovita
    Mesaje
    30

    sa vedeti ce frumos va arata pe interior cu tevi prin toata casa

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     19-05-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    45

    Imi reabiliteaza si mie experimental strada in Catargiu care figureaza ca asfaltata la taxe si impozite si arata mai rau ca o ulita?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.