Consilierul local Bianca Predescu propune: Parteneriat public-privat pentru sterilizarea câinilor

Consilierul local Bianca Predescu propune: Parteneriat public-privat pentru sterilizarea câinilor

1.950
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Foarte mulţi craioveni invocă problema câinilor fără stăpân. Din păcate, nici legea nu ajută prea mult autorităţile locale publice, dar, la nivelul Consiliului Local Municipal Craiova, se discută despre o iniţiativă demnă de luat în seamă, care aparţine consilierului local Bianca Predescu şi care, în zilele următoare, va antrena atât aleşii locali, cât şi ONG-urile. 

 

– La ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Craiova, aţi anunţat un proiect destul de interesant, care poate fi o soluţie la una dintre cele mai acute probleme ridicate insistent de craioveni. Este vorba de sterilizarea câinilor fără stăpân şi, îndeosebi, a celor cu stăpân. Ne puteţi spune mai multe amănunte despre această iniţiativă?

– Am studiat ieri şi astăzi întreaga reglementare naţională şi convenţiile internaţionale la care ţara noastră este parte şi am ajuns la următoarea concluzie: la nivelul municipiului Craiova, există o reglementare prezentă, care a fost adoptată în noiembrie 2011 şi care va continua măsurile anterioare luate în 2001 şi 2007, dar care se impun a fi reactualizate, în sensul că trebuie schimbată denumirea Serviciului de Ecarisaj în Serviciu pentru Gestionarea Câinilor fără stăpân, terminologie pe care o are întreaga reglementare română, adoptată din 1991 până în 2011. Am propus schimbarea în acest sens a denumirii serviciului din cadrul SC Salubritate SRL, cât şi modificarea corespunzătoare a regulamentului său de funcţionare. În rest, cu privire la acest serviciu, am observat că el funcţionează în conformitate cu normele în vigoare.

– Întotdeauna au existat opinii diferite pe acest subiect între autorităţi şi organizaţiile pentru protecţia animalelor. Cum credeţi că va fi colaborarea cu acestea de acum înainte?

– Nu vă ascund nici faptul că am primit un referat, întocmit de două asociaţii neguvernamentale privind protecţia animalelor, care priveau mai multe măsuri. Cele mai importante sunt înregistrarea şi sterilizarea câinilor. Am constatat că sterilizarea câinilor cu stăpân nu poate fi realizată decât dacă stăpânul este de acord, pentru că acesta exercită, conform Codului Civil şi legii speciale nr. 205/2004, un drept de proprietate asupra animalului, condiţie în care orice măsură poate fi luată numai cu acordul lui, după cum şi acesta răspunde pentru fapta animalului.

– Şi cu ce se poate începe?

– În aceste condiţii, am decis că sunt două situaţii: prima problemă este aceea a înregistrării tuturor animalelor, evidenţă care e conformă întregii legislaţii în vigoare, şi, pe de altă parte, problema sterilizării câinilor. În această situaţie, am distins între sterilizarea câinilor fără stăpân, care se realizează conform legii în toate situaţiile de autorităţile publice locale, şi a celor cu stăpân. Am avut în vedere şi faptul că, de multe ori, proprietarii animalelor, gândindu-se la plata acestui serviciu, renunţă la a lua vreo măsură. Am propus astfel ca, în cadrul unui proiect de interes local privind protecţia animalelor – care cred că se va realiza cel mai bine în cadrul unui parteneriat public-privat –, odată cu înregistrarea animalelor şi constatarea stării de sănătate a acestora, proprietarilor să li se aducă la cunoştinţă faptul că pot beneficia de sterilizarea gratuită a animalului.

– Cine se va implica în acest parteneriat public-privat?

– Acestea sunt ideile de bază pe care le voi discuta mâine (n.r. – astăzi) cu consilierii, cu domnul Gheorghe Nedelescu şi cu ONG-urile care şi-au manifestat intenţia de a participa urmărindu-se dacă parteneriatul public-privat, pe care îl am în vedere, se va realiza doar între Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din cadrul SC Salubritate SRL Craiova şi asociaţiile privind protecţia animalelor sau vor fi angrenate şi alte instituţii cu atribuţii, în primul rând, Direcţia Sanitar-Veterinară.

– Cum v-a venit această idee, a parteneriatului cu ONG-urile şi DSV-ul?

– Când fac această precizare mă gândesc la faptul că, înainte de 1990, în fiecare an, primăvara, se desfăşura o campanie pe raza municipiului Craiova, în organizarea Direcţiei Sanitar-Veterinare, când toţi proprietarii de câini erau obligaţi să se prezinte pentru vaccinarea anuală. Eu îmi amintesc participarea la acţiunea ce se desfăşura în Piaţa Chiriac în acest sens, cum tehnicienii veterinari ai acestui serviciu, pe o perioadă mai lungă, se prezentau din casă în casă pentru a vaccina păsările. După 1990, reglementarea s-a schimbat, este adevărat că majoritatea proprietarilor de animale le au în evidenţă la un medic veterinar, realizând astfel anual această obligaţie de vaccinare, cât şi tratamentul curent dacă este cazul, după cum alţii, care nu dau importanţă, nu au ajuns niciodată cu ele la medicul veterinar.

– Ce aşteptări aveţi după discuţiile programate?

– Sper ca împreună toţi cei care ne-am gândit să dăm o rezolvare acestor probleme ridicate de cetăţenii muncipiului Craiova să găsim cea mai bună soluţie care să satisfacă toate interesele şi drepturile pe care trebuie să le avem în vedere.

Sursa: cvlpress.ro

– Sper ca împreună toţi cei care ne-am gândit să dăm o rezolvare acestor probleme ridicate de cetăţenii muncipiului Craiova să găsim cea mai bună soluţie care să satisfacă toate interesele şi drepturile pe care trebuie să le avem în vedere.



8 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    90

    Cum stiu unii sa suga bani toata viata pe nimic!
    Sa fii si consilier pe viata si avocat si profesor si in toate un fel de zero, care incaseaza o gramada de bani pentru ca debiteaza din cand in cand niste aiureli…!
    Rusine!

    Traiasca Marele nostru Conducator, Caligula!
  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    65

    Subscriu userescu

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-06-2008
    Locatie
     bucuresti
    Mesaje
    11

    Doamna profesor universitar cred ca trebuie bagat in seama! este foarte desteapta! am avut-o ca profesoara la universitate la drept comunitar! tinea niste cursuri foarte placute! este o specialista in drept comunitar! sunt placut impresionat ca este consilier! inainte sa vorbiti ar trebui sa va mai interesati de ea! Bravo Doamna! sper sa faceti treaba la primarie!

    PS: http://www.primariacraiova.ro/pcv/servlet/portal?action=ContentAction&actEvent=showArticle&id=2542
    Specializare BGF: drept instituţional comunitar, dreptul comunitar al afacerilor, drept internaţional privat, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Universitatea Lumiere – Lyon 2, Franţa, 1992
    – Stagiu de competenţă, formare profesională „Accesul la piaţa liberă a Uniunii Europene şi dreptul afacerilor”, Facultatea de Drept, Universitatea Jean Moulin – Lyon 3, Franţa, iulie 2003
    Situaţie militară -sublocotenent (r)
    – martie 2005 – prezent: profesor coordonator al echipei de studenţi ce reprezintă România la Centraland Eastern European Moot Competition, organizat de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi Universitatea Cambridge
    – expert evaluator CNCSIS şi ARACIS, domeniu drept european
    – ianunrie 2007 – profesor coordonator al programului „Diplomă în Drept englez şi al Uniunii Europene” University of Cambridge
    – dialogul profesional – ştiinţific susţinut cu:
    Prof. Univ. Dr. Herbert Schambeck, Prasident des Bundesrates i. ROsterreich
    Prof. Univ. Dr. Herve Coutau- Begarie, President de l Institut de Strategie Comparee Paris
    Lord Slynn of Hadley, member of the Court of Justice at Luxembourg
    Dr. Jean-Pierre Dufau, depute Groupe Socialiste Assemble Nationale
    – expert pentru partea română la Projet de Charte Europeenne du Plurilinguisme, Observator pe lângă Parlamentul European, proiect în derulare din 2006
    PPS: deci trebuie luata in seama si cred ca va face treaba fiind din psd…

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    94

    Zau, fiind si din PSD va face treaba? Si fiind si sublocotenent…
    Maestre, e deja de ani de zile pe acolo, prin consiliul ala. O fi obosit de atata treaba, poate e momentul sa-i lase pe altii, ca la atatea functii acumulate (si care or mai fi, de nu-s pomenite aici) o fi obosit si mneaei.
    Apreciez ca esti informat (de pe spatele vreunei coperte de carte). Chiar ar fi o idee buna sa fii cooptat in niscaiva servicii.
    Asa…in spiritul traditiei…
    Ia vezi, intereseaza-te si mata, poate o fi dansa cu grad si prin vreun serviciu – asa cum se obisnuieste, ca nu strica -, iar in cazul asta iti pune si matale o vorba buna.
    In zilele astea am auzit ca primesc si din cei mai saracuti, nu cum cautau pe vremuri, numai creiere.

    PS-Oricum, dar are ceva activitate si in acumularea de diplome si …hartii.Da bine pe la Craiova, Romania.

    Traiasca Marele nostru Conducator, Caligula!
  5. #5
    Junior
    Data de inscriere
     08-10-2009
    Mesaje
    85

    @matrix28 – sustin parerea

    @userescu – ai vrea tu sa fii macar pe sfert de destept ca ea
    ia-te si de taica-su ca e unul dintre judecatorii CCR

  6. #6
    Junior
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    95
    Citat Mesaj initiat de Cezar712
    @matrix28 – sustin parerea

    @userescu – ai vrea tu sa fii macar pe sfert de destept ca ea
    ia-te si de taica-su ca e unul dintre judecatorii CCR

    Da, neica Cezi, stiu. Tatal e un vechi brontozaur comunist.
    Alta era situatia daca acesti vechi brontozauri comunisti ar fi disparut.
    Oricum , nu se discuta despre cat de desteapta este o persoana, ci despre cat de eficienta este in cele inspe mii de functii detinute.
    Desigur, era de asteptat sa apara la orizontul rosu si studentii lingusitori.
    Ce stiu 100% e ca n-as vrea sa am IQ-ul tau si nici pe-al domnisoarei sublocotenent.
    Si nici diplome aiuristice.

    Traiasca Marele nostru Conducator, Caligula!
  7. #7
    Junior
    Data de inscriere
     08-10-2009
    Mesaje
    86

    IQ meu e destul de mare ca sa nu-mi fac griji
    pacat ca mai sunt cate unii care nu au loc de cei cu IQ mare si cu diplome multe si „aiuristice” si comenteaza ca sa se afle in treaba (rau e ca multi ii urmeaza)
    ma astept la o replica acida… multa bafta la comentat

    a… referitor la studentii lingusitori – sa stii ca o sa-i spun ca am postat pe forum si i-am luat apararea si ca ar trebui sa ma aiba in vedere (eram ironic, pt cei care nu se prind)

  8. #8

    Mesaje

    […] […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.