Cartierele din Balş, împânzite de foişoare

Cartierele din Balş, împânzite de foişoare

303
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Motivul pentru care cei de la Primăria Balş au luat măsura construirii foişoarelor a fost dat de numărul mare de solicitări din partea locuitorilor oraşului. Cu toate acestea, în oraş, numărul mare de foişoare construite a stârnit, de asemenea, păreri pro şi contra. Mădălin Teodosescu, primarul Balşului, susţine că foarte mulţi locuitori ai zonei Turnuri – Monument, în special iubitori ai jocurilor de şah şi table, au solicitat atât verbal cât şi pe bază de cereri cu tabele nominale, realizarea de foişoare. Acesta mai spune că a căutat să-i mulţumească şi să le respectat dorinţa.

 

„A fost mult până când am construit un foişor, pentru că după aceea au început să vină sute de solicitări în special din partea celor care joacă şah sau table şi care nu aveau unde să se recreeze în apropierea blocurilor lor. Le-am ascultat dorinţa şi am luat măsura înfiinţării mai multor foişoare în această zonă, foişoare care mai au şi rolul de a proteja de căldură sau de precipitaţii persoanele aflate în trecere. Şi fântânile sau puţurile au fost protejate în acest mod, unele dintre ele fiind nou-construite”, a declarat Mădălin Teodosescu.

 

Alte cinci foişoare vor fi construite

 

Consilierii locali din Balş au votat, la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local la care au luat parte, înfiinţarea a altor cinci foişoare în aceeaşi zonă a oraşului, proiect care se ridică la costuri totale de 80.890 de lei, inclusiv TVA. Dezbaterile pe seama acestui subiect au fost foarte aprinse, unii consilieri solicitând să se organizeze licitaţii şi pentru aceste lucrări, chiar dacă sumele cu care vor fi realizate sunt la limita încredinţării directe-15 mii de euro plus TVA. Părerile locuitorilor Balşului cu referire la realizarea foişoarelor sunt împărţite. Dacă unii sunt extrem de încântaţi , alţii consideră că acestea trebuiau construite abia după punerea la punct a infrastructurii în localitate.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.