Doljul va trimite listele electorale actualizate până pe 27 august

Doljul va trimite listele electorale actualizate până pe 27 august

422
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Datele privind actualizarea listelor electorale permanente din Dolj vor trimise la București, până pe data de 27 august, cel târziu, potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Informațiile respective vor fi centralizate  în format electronic și vor purta semnătura lui Ion Prioteasa, a Elenei Costea, prefectul de Dolj și a șefului de la Evidența Populației Județene.

„În ultima ședință de Guvern a fost dat publicității un Memorandum, despre care s-a făcut vorbire în cadrul videoconferinței de ieri (n.r. – miercuri), la care au fost prezenți și noii conducători ai Ministerului Administrației și Internelor. Am așteptat și noi să ni se transmită conținutul acestui memorandum, pe care l-am primit azi dimineață. Astfel, potrivit acestui document, până în data de 24 august fiecare localitate trebuie să trimită Prefecturii Dolj răspunsul la nouă întrebări. Aceste răspunsuri vor fi centralizate la prefectură și trimise apoi, până pe data de 27 august, la București”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj.

Întrebările sunt despre persoanele decedate dintr-o localitate și care au fost trecute în listele electorale permanente, persoanele care și-au pierdut dreptul de a vota, persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, persoanele care au pierdut cetăţenia română, persoanele al căror act de identitate a expirat şi nu a fost reînnoit, persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului, adică situațiile acelea flagrante în care într-un imobil au apărut peste noapte zeci, sute de persoane, persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă și despre persoanele cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.