Prioteasa: Actualizare transparentă a listelor electorale

Prioteasa: Actualizare transparentă a listelor electorale

413
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
 Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, vineri, la o întâlnire organizată la Filarmonica „Oltenia” cu primarii și secretarii celor 111 localități din județul Dolj cărora le-a fost prezentat Memorandumul adoptat de către Guvern, privind măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012. Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că acțiunea de verificare și actualizare a listelor electorale permanente din fiecare localitate trebuie realizată cu transparență totală, în acord cu toate instituțiile publice implicate în această activitate.
„Ne-am întâlnit astăzi toți – președinte al Consiliului Județean Dolj, primari, reprezentanți ai prefecturii și ai instituțiilor publice ale statului – pentru că de puțin timp Guvernul a aprobat un Memorandum prin care trebuie să răspundem punctual la un set de nouă întrebări prin completarea a nouă anexe pe care primarul, secretarul localității și șeful serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor vor trebui să le semneze. Apoi, aceste anexe vor fi trimise la prefectură, iar de aici, semnate de președintele CJ, de prefect și șeful de la Evidența Populației Dolj, vor fi înaintate mai departe la București, la Ministerul Administrației și Internelor.
Sunt sigur că vom avea situații diferite de la localitate la localitate. Activitatea primarilor va fi mai puțin intensă în localitățile în care listele electorale permanente au fost deja periate. Avem însă și cazuri mai speciale și spun acest lucru pentru că am avut discuții nenumărate cu primari care mi-au spus că au întâlnit situații în care liste întregi și zeci de oameni nu se regăsesc în listele electorale permanente. Această activitate pe care o vom desfășura cu toții în perioada următoare ne va permite să fim mult mai aproape de realitate pentru alegerile viitoare. Vreau să vă spun că niciunul dintre noi nu va face mai mult decât este scris în acest Memorandum al Guvernului. Respectăm legea așa cum este ea, fără niciun fel de forțare. Toată această activitate de actualizare a listelor electorale permanente trebuie să se încheie la nivelul fiecărei localități până pe data de 24 august, pentru ca în zilele imediat următoare tot ceea ce colectăm de la dumneavoastră să putem trimite mai departe la București, până pe data de 27 august”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la întâlnirea cu primarii și secretarii celor 111 localități au mai participat subprefectul Ionel Ciobotea, vicepreședintele CJ Dolj Laurențiu Ivanovici, directorul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, comisar-şef de poliţie Marin Stănică, împuternicit la comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, comisar-șef Nicușor Badea, comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, colonel dr. Constantin Florea, șeful Biroului Județean al Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor, comisar-șef Valeriu Mosorescu.


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.