Se înfiinţează trei secţii noi la Spitalul Judeţean

Se înfiinţează trei secţii noi la Spitalul Judeţean

258
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În strategia de dezvoltare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pe următorii trei ani, propusă de managerul interimar Andrei Iordache, este prevăzută şi înfiinţarea a trei secţii noi, care să vină în sprijinul oltenilor.

Astfel, la Spitalul Judeţean urmează să fie înfiinţate secţiile Hematologie, Geriatrie şi Chirurgie buco-maxilo-facială, după ce administratorul unităţii sanitare, Consiliul Judeţean Olt, şi Ministerul Sănătăţii vor aproba modificarea structurii specialităţilor medicale.

Există medici specialişti pentru cele trei secţii

Managerul Iordache ne-a declarat că pentru înfiinţarea celor trei secţii nu va fi nevoie de desfiinţarea sau comasarea altora.

 

„Cele trei specialităţi vor veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor judeţului Olt, care nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte judeţe pentru a trata afecţiunile ce ţin de Hematologie, Geriatrie şi Chirurgie buco-maxilo-facială. Nu vom desfiinţa alte secţii, pentru a face loc celor trei. Nici nu vom comasa secţii medicale, ci doar unele servicii, cum ar fi, de exemplu, farmacia. În spital avem deja medici care sunt specialişti în cele trei specialităţi, deci nu va fi nevoie să facem angajări pentru aceste secţii”, ne-a declarat Iordache.

 

Acesta consideră că noile secţii vor fi utile, deoarece există patologia care impune înfiinţarea acestora: „Pe lângă faptul că avem patologie la nivelul judeţului, eficienţa celor trei secţii se va observa în gradul de complexitate a cazurilor, care va creşte, şi de asemenea va creşte şi numărul contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate şi implicit veniturile la bugetul spitalului”.

Aprobări necesare înfiinţării secţiilor

Însă pentru a pune în practică proiectul ce prevede înfiinţarea noilor secţii medicale este nevoie de aprobarea administratorului spitalului, Consiliul Judeţean Olt, dar şi de avizul Ministerului Sănătăţii, pentru a putea modifica structura specialităţilor medicale. Dacă se vor primi aprobările necesare, oltenii care suferă de afecţiuni ale sângelui, de probleme specifice îmbătrânirii sau au nevoie de intervenţii chirurgicale la nivelul cavităţii bucale nu vor mai fi nevoiţi să apele la spitalele din judeţele învecinate.

În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina are 29 de secţii clinice şi alte 23 de servicii adiacente.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.