100 de administratori de asociaţii, neinteresaţi de reabilitarea termică

100 de administratori de asociaţii, neinteresaţi de reabilitarea termică

249
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Primăria Craiova a început să întâmpine probleme în realizarea proiectului de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Craiova. Principalii vinovaţi sunt administratorii asociaţiilor de proprietari.

Peste 100 de administratori de asociaţii de proprietari din Bănie nu au trimis către Primăria Craiova datele solicitate de municipalitate şi care vor sta la baza întocmirii proiectului ce va fi depus la Ministerul Dezvoltări Regionale şi Turismului pentru obţinerea finanţării europene în vederea reabilitării termice a blocurilor. “Am primit Ghidul solicitantului pentru reabilitarea termică şi va trebui să reziolvăm nişte probleme care deja au început să apară. Noi am cerut nişte date de la asociaţiile de proprietari încă de acum o lună şi ceva, în perioada în care noi estimam că va apărea acest ghid, şi am zis că fiind vorba de un oraş atât de mare, cu un volum atât de mare, am zis să fim pregătiţi şi să avem nişte date dinainte de avea acest ghid pentru că am zis să fim printre primii care depunem proiectul respectiv. Vreau să vă spun că sunt peste o sută de asociaţii de proprietari care nu au transmis niciun fel de date şi am ajuns la concluzia că este bine ca începând de mâine să afişăm care sunt aceste asociaţii de proprietari, că mă gândesc că poate sunt cetăţeni care vor să beneficieze de reabilitarea termică şi vor merge să îi tragă de mânecă pe administratori ca să ne dea datele pe care le-am cerut. Peste jumătate din asociaţii ne-au transmis date, mai sunt peste 100 de asociaţii care văd că până acum nu vor să aibă colaborare cu primăria. Proiectul este foarte important, presupune un volum mae de muncă. Va trebui ca de săptămâna viitoare să avem o întâlnire cu şefii de scări de bloc, atenţie, pentru că fiecărui şef de scară i se va înmâna o documentaţie care va trebui să ajungă la fiecare cetăţean din bloc care vor semna nişte contracte cu noi pentru că dacă pe o singură scară există un cetăţean care nu doreşte reabilitarea termică, proiectul a căzut pentru blocul respectiv”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.