ROMANIA IN CRIZA PROFUNDA MORALA

ROMANIA IN CRIZA PROFUNDA MORALA

423
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(10 voturi, media: 4,50)

In acest moment democratia din tara noastra este in criza, iar Romania este in pragul falimentului. Romanii sunt tot mai nervosi ca nu mai au locuri de munca si deabia se mai pot descurca , mult avand credite pe la banci pe care nu le mai pot returna, iar din cauza lipsurilor si a frustrarilor suntem irascibili, cand ajungem acasa ne descarcam nervii pe copiii nostri sau pe sotii, adica pe cei care nu au nici i vina si ne sustin si sunt aproape de noi.

Ne-am uitat istoria mai recenta , atunci cand pe vremea comunismului prin cea mai teribila forta de represiune a arestat toata elita, umilind copii mosierilor, acesti copii nu aveau dreptul sa mearga la o facultate din cauza familiilor din care se trageau . Degeaba biserica sta in picioare ca si constructie , daca biserica este daramata , credinta, iar cand statul o ia razna biserica ar trebuii sa intervina pentru populatie , dar la noi biserica se impleteste cu politica. Se spune ca daca avem credinta avem sanatate trupeasca cat si sufleteasca , trebuie sa ne rugam impreuna sa facem lucruri minunate , dar din pacate cu cat incercam sa ne apropiem atat ne despartim mai mult. Am facut o casnicie impreuna compromisa nu ne mai intelegem in romana, desi Romania crestina are un duh, iar in acest mariaj ne lipsestie duhul care sa ne uneasca .

Dupa Revolutia din 1989 care a fost furata de catre FSN prin lovitura de stat, punand mana pe putere imediat au mai urmat alte doua lovituri de stat prin vestitele mineriade , atacandu-se sediile partidelor istorice si chiar locuintele particulare in care locuiau conducatorii acestor partide. Poporul a fost dezinformat cu televizorul aparand diferite persoane care nu erau din aramata, ci erau civili dar dadeau ordine soldatilor sa traga.
Deci, acum dupa 1989 incepe democratia, cu reforme anevoioase si o perioada de tranzitie care nu se mai termina , guvernantii iau decizii numai impotriva poporului, cu asa clasa politica nu mai avem nevoie de dusmani. Distrug rand pe rand economia , agricultura , sanatatea , cercetarea si invatamantul , umilind in continuare elita tarii.
De fapt se urmareste pas cu pas umilinta noastra precum si dezbinarea pentru a fi mai usor de manipulat , de condus . Umilinta ne face sa stam cu capul plecat sa nu mai veghezi la ce se intampla in jurul tau.

A proiecta este o menire Dumnezeiasca, cum clasa politica nu crede in Dumnezeu nu au proiecte viabile si sanatoase pentru romani, in schimb au lectia neinvatata mai mimeaza ca fac ceva , mai copiaza . La noi in tara nonvalorile se promoveaza , iar oamenii de valoare sunt dati deoparte, a ajuns Guta langa Eminescu si Vasile langa Brancusi.
Au distrus o generatie si sunt pe cale sa mai distruga inca doua sau trei generatii , tinerii nostri sunt inteligenti , ei sunt cei care ne reprezinta , avem datoria morala de ai ajuta si as sfatuii sa incepem sa curatam campul de ciulini si acesti ingeri sa poata sa inceapa sa recupereze cu trebuie din mijlocul virusilor ucigatori. Scoala de astazi va fi societatea de maine, sa luam exemplu de la celelalte natiuni dezvoltate care au investit si investesc in cercetare si educatie, dar noi facem tocmai pe dos, in 2009 au disparut din invatamantul preuniversitar 18.000 de posturi, iar prin grijea guvernantilor se vor mai restructura in 2010 inca 15.000 de posturi , prin aceste masuri clasa politica lovina in copii nostri.
Dupa 1989 si pana in prezent clasa politica a urmarit cu inversunare distrugerea viitorului acestei tari, atat prin reforme cat si prin acumularea de datorii externe foarte mari, datorii ce vor fi platite candva de noi, copii si nepoti, suntem amanetati pe trei generatii.
Politicienii din Romania nu pot fi considerati oameni ci mai degraba sunt mutantii care vorbesc doar omeneste. Sunt corupti, iar pentru a ascunde aceasta coruptie incearca sa distruga omenescul din noi, sa omoare sufletul poporului roman, vor sa ne aduca pe toti in acest stadiu de plante, sa vegetam fara sa gandim , aceasta stare le convine cel mai mult.
Azi traim performanta de a mai mutila si inrobi inca doua generatii , traim intr-o Romanie agonica politic si economic , unde se fac alinate impotriva firii fara a se tine cont de parerea electoratului sau a doctrinei , totul este a fii la putere , nu conteaza cum si prin ce mijloace. Traiesc si vad mici trecatori care insulta continuu poporul roman, umilindu-l cu promisiuni desarte , fortand acest popr sa-si traiasca viata viata intr-un ghetou. Noi nu credem in robie, credem in Dumnezeu si nu putem sa acceptam aceste lucruri impotriva firii la nesfarsit , istoria a demonstrat -o , cu toate ca dealungul acestei istorii Romania nu a avut parte de liniste ci mai degraba de zbucium . Viata nu este numai o doina rezultata din suferinta fara pauza. Dar pentru a putea vorbi despre morala si frumos trebuie ca mai intai fiecare dintre noi sa le identificam si sa ne stabilim prioritatile precum si telurile pe care le avem in viata .

Dumnezeu ne-a dat ochi de cand ne-am nascut , numai ca ne-au legat la ei diavolul cu ai lui. De multe ori m-am intrebat cat de mult suntem noi impreuna? Ce constat? Cu cat ne apropiem , cu atat ne despartim. Ne despartim lent, usor . Ne apropiem vietile intr-o comunitate economica si ne despartim sufletele. Ne despartim aproape iremediabil. Lumea in care traim este foarte neatenta la ceea ce nu se poate masura si care intamplator sau nu se numeste suflet. Observ cu durere ca nu ne mai intelegem in romana. Nimic din realitatea romaneasca de azi nu se face sa ne imaginam. Nimic . Ea ne tine intr-o puscarie fantastica. Eu imi imaginez Romania cu datele reale si lucide. Va fi o tara foarte puternica. Noi stiti ce avem? Avem varfuri , avem flori care cresc inalte, dar n-avem gradina, si n-avem gradinar. La noi au omorat gradinarul , au taiat apa si-au furat furtunul. Din imperiul necesitatii au trecut in cel al lacomiei . Poporul roman are ascendentul tacerii. Deci , noi vorbim tacand. Este uluitor , neamul asta are o virtute nemaipomenita, taci si spui. Taci si spui nu-i mutenie , nu etse intimitate fiziologica, este atitudine, este limbaj. S-ar putea ca, din tacerea aceasta , sa iasa lucruri foarte bune. Demnitatea crestina nu este a chipului omului in om, ci este demintatea chipului lui Dumnezeu in om . Si daca ati observat, omul, si mai cu seama crestinul, de regula, cand i se intampla lucruri care-l afecteaza doar pe el , le rabda . Dar , cand se intampla lucruri care mutileaza chipul lui Dumnezeu din el atunci lupta, lupta pana cand ajungi martir. Acest chip a lui Dumnezeu din om este suportul demnitati crestine, aceasta demnitate crestina ne-a fost data de Hristor . Dar ca demintatea a intarziat, bine , nu-i nimic , va veni cu 50 de nai intarziere . Dar daca au intarziat sa tina cont de ea macar sa inceapa sa tina cont de suferinta . Mare atentie , deci morala umana se bazeaza pe certitudine valorica, morala crestina se bazeaza pe credinta.

Articol scris de Gheorghe Duduiala

 



2 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     25-07-2012
    Mesaje
    0

    e de belea!

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     06-07-2007
    Mesaje
    85

    Astfel de articole nu-si mai au rostul in Romania de azi. Poporul roman era viteaz in cartile de istorie…dar acum ura impotriva nedreptatii s-a transformat in resemnare. Am ajuns sa visam la saracia de dinainte de taierile de salarii si pensii…ma intreb oare cat mai acceptam sa fim calcati in picioare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.