Craiova: Reabilitare termica – vezi aici lista asociatiilor care nu au depus...

Craiova: Reabilitare termica – vezi aici lista asociatiilor care nu au depus actele

421
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat astăzi, 13 august, că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat spre consultare publică “Ghidul solicitantului” pentru autorităţile care doresc să demareze lucrări pentru reabilitarea termică a blocurilor. Toate blocurile din Craiova au astfel posibilitatea de a intra în reabilitare termică finanţată din Fonduri Europene. Documntaţia preliminară trebuie facută însă de Asociaţiile de Proprietari din Craiova, însă nu toate au răspuns invitaţiei adresate de Primăria Municipiului Craiova.

“Peste o sută de asociaţii de proprietari nu au transmis nicio documentaţie pentru a putea demara procedura de reabilitare termică. Vom afişa pe site-ul primăriei care sunt aceste asociaţii şi probabil cetăţenii care vor să le fie reabilitate blocurile să meargă să îi tragă de mânecă pe administratori să trimită datele”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Pentru ca un bloc să fie reabilitat termic integral trebuiesc îndeplinite o serie de cerinţe impuse de Uniunea Europeană, iar printre aceste se numără şi faptul ca toţi proprietarii unei scări de bloc să fie de acor cu reabilitarea. “Dacă un singur cetăţean de pe o scară nu doreşte reabilitarea, proiectul va cădea pentru blocul respectiv. Vom schimba tot sistemul de conducte din blocurile respective, iar facturile la întreţinere se vor micşora cu aproximativ 40 de procente”, a mai spus primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Izolare termică, tocărie, închiderea balcoanelor, termoizolarea planşeului la parter şi refacerea tuturor instalaţiilor interioare sunt lucrări ce se pot face din bani europeni.

 

Vezi mai jos dacă administratorul tău a depus documentaţia necesară

 Asociatii ce nu au depus situatiile – 10 august 2012



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.