Mai mult de jumătate din chioşcarii Craiovei funcţionează ilegal

Mai mult de jumătate din chioşcarii Craiovei funcţionează ilegal

303
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Zeci de agenţi economici care ocupă domeniul public şi privat al municipiului Craiova funcţionează în ilegalitate şi nu plătesc taxe la Primăria Craiovei.

La această concluzie au ajuns reprezentanţii Primăriei Craiova care au efectuat verificări în mai multe cartiere craiovene la agenţii economici ce desfăşoară activitate pe domeniul public şi privat al Craiovei. “S-au verificat activităţile desfăşurate pe domeniul public şi privat al municipiului Craiova de către agenţii economici. Datele sunt absolut îngrijorătoare. Am trimis echipe de control în cartierele Craioviţa Nouă (zona Big Nou, Big Vechi), Amaradia, Corniţoiu, zona centrală a municipiului Craiova, Rovine, Gară, Calea Bucureşti, Lăpuş Argeş, Valea Roşie, Sărari şi Romaneşti. Rezultatele generale sunt următoarele: 441 de societăţi comerciale au fost verificate din care 248 unităţi de alimentaţie publică şi 193 de magazine. Autorizaţie de alimentaţie publică -57 de societăţi comerciale deţin autorizaţie avizată pe anul 2012, 61 deţin autorizaţie dar nu e vizată pe 2012, 30 nu deţin autorizaţie, 109 nu au prezentat niciun fel de documente. Asta înseamnă că doar 25 la sută sunt în legalitate în ceea ce priveşte autorizaţiile pentru alimentaţia publică. La capitolul acord de funcţionare, 23 de societăţi comerciale deţin acord vizat pe 2012, 29 au acord dar nu e vizat pentru anul în curs, 69 nu deţin acord, 60 societăţi comerciale nu au prezentat documente, aproximativ 20 la sută sunt în legalitate. În ceea ce priveşte acordul pentru ocuparea domeniului public, 28 de societăţi deţin acord pentru ocuparea domeniului public, 84 nu deţin acord, 88 nu au prezentat documente, 38 cu acord expirat, ceea ce înseamnă că doar 10 la sută îndeplinesc normele legale. Aşa cum înţelegeţi şi dumneavostră, majoritatea chişcurilor şi magazinelor din municipiul nostru nu funcţionează în legalitate şi nu plătesc taxe către Primărie. Vom discuta care va fi varianta în care aceste persoane va trebui să îşi achite debitele către Primăria Craiovei, vreau să vă spun că am luat decizia, probabil că din anul viitor, când vom avea probabil şi un nou arhitect al oraşului, acesta va trebui să vină şi cu o variantă cum trebuie să arate chioşcurile care vor fi dispuse pe raza municipiului Craiova. Acestea vor fi scoase la licitaţie şi numai cei care vor câştiga la licitaţie vor putea să desfăşoare activităţi economice pe domeniul public al municipiului Craiova. Ceilalţi, cu părere de rău, nu”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.