Summer job – hoţ de lănţişoare

Summer job – hoţ de lănţişoare

347
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În continuarea cercetărilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiilor de Poliţie 4 şi 5 Craiova în mai multe cauze penale aflate în lucru la nivelul unităţilor de poliţie privind unele tâlhării comise prin smulgere, ieri, a fost identificat făptuitorul în persoana lui S.CONSTANTIN, 24 de ani, din municipiul Craiova.

Din investigaţiile poliţiştilor craioveni a rezultat faptul că tânărul este autorul a 6 fapte de natură penală, dintre care 5 tâlhării şi un furt.  În sarcina acestuia s-a reţinut că, în perioada 17.06 – 13.07.2012, a sustras prin smulgere, lănţişoare din aur de la gâtul victimelor în timp ce se deplasau pe stradă, în municipiul Craiova.

În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a sesizat  magistraţii Judecătoriei Craiova care au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat.

Cercetările se continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a inculpatului, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

SFATURI UTILE:

  • Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
  • Evitaţi să purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, bani sau telefoane mobile.
  • Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
  • Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţa proprie.
  • Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
  • Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.
  • Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
  • În timpul opririi la semafor, în parcări sau în intersecţii aglomerate, este indicat ca  geamurile autoturismului cu care vă deplasaţi să fie închise, iar portierele asigurate.

 În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului  şi apelaţi de urgenţă la 112 (apel unic de urgenţă) sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.