Slatina-oraş verde, oraş curat: 56 de scări de bloc în lucru

Slatina-oraş verde, oraş curat: 56 de scări de bloc în lucru

236
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Slătinenii care locuiesc în 180 de scări de bloc, din toate zonele municipiului, vor avea locuinţele termoizolate, până la începtul lunii noiembrie, în cadrul concursului organizat de primărie „Slatina, oraş verde-oraş curat”. Finanţarea lucrărilor de sporire a confortului termic a fost condiţionată de achitarea debitelor către furnizorii de utilităţi.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, aproape jumătate dintre scările de bloc sunt deja finalizate sau în lucru.

 

„În momentul de faţă sunt 56 de scări de bloc în lucru, pe programul «Slatina-oraş verde, oraş curat». Ritmul este destul de bun. Vom face o analiză a lucrărilor finalizate, vom trece pe la fiecare să le vizualizăm”, a declarat Minel Prina, viceprimarul Slatinei.

Edilul a adăugat că singurele nemulţumiri din partea cetăţenilor, în legătură cu lucrările de reabilitare din cadrul acestui program, se referă la grăbirea termenelor de începere a execuţiei.

 

„Eu sper să nu fie probleme de execuţie, lucru care, până acum, nu a fost semnalat de responsabilii noştri, cetăţenii pe care i-am împuternicit să supravegheze aceste lucrări. Singura observaţie a acestora este că o parte din scări n-au intrat în reabilitare, la termenul prestabilit. Eu le-am spus de la început că acesta este un termen orientativ. Este foarte greu să-l păstrăm, lucru care s-a şi întâmplat. Pe mine mă interesează ca aceste scări să fie finalizate în luna noiembrie”, a mai declarat Prina.

Reabilitarea pe fonduri UE: „Vrem să fim cei mai buni din regiune”

Viceprimarul Minel Prina a declarat că departamentul de Integrare Europeană din cadrul Primăriei Slatina a început deja documentarea, potrivit ghidului Ministerului Dezvoltării, pentru accesarea fondurilor europene pentru proiecte de sporire a confortului termic al slătinenilor. Vice-edilul speră că în Slatina se vor face cele mai multe reabilitări din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

 

„În momentul de faţă nu avem făcută analiza dosarelor pentru reabilitarea blocurilor pe fonduri europene. Ideea este că ghidul a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, săptămâna trecută, şi urmează ca noi să ne facem tema foarte bine astfel încât să fim cei mai buni din regiune, să avem cele mai multe fonduri accesate pentru blocurile noastre. Depinde de colegii mei”, a declarat Prina.

Proiectele vor viza reabilitarea blocurilor de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse din municipiile reşedinţă de judeţ. Beneficiarii trebuie să participe financiar la aceste lucrări printr-o cofinanţare de 40%, restul de 60% fiind acoperit din FEDR şi bugetul de stat. Ratele de cofinanţare ale autorităţilor publice locale şi asociaţiilor de proprietari pot fi modulate în funcţie de proporţia în clădire a familiilor cu venituri reduse, după o schemă indicată deja de MDRT.

 

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.