Angajatorii danezi recrutează români pentru ferme de legume și fructe

Angajatorii danezi recrutează români pentru ferme de legume și fructe

295
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

 Angajatorii danezi caută 60 de tineri români care să lucreze în ferme de legume și fructe pe salarii cuprinse între 1.380 euro și 1.850 euro brut pe lună, potrivit unui anunț publicat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Angajatorii din Danemarca recrutează 35 de stagiari români în ferme de cultivare a legumelor, fructelor de pădure, în sere de legume și livezi. Candidații sunt rugați să aplice cât se poate de repede, trebuie să aibă între 18-34 ani, pot fi în an terminal de liceu agricol sau facultate de agricultură/horticultură. Dacă au terminat studiile pot aplica numai cei care au absolvit liceul agricol sau facultățile menționate în 2011 sau 2012. Salariul de început valabil va fi de 1.380 euro brut pe lună, iar după 6 luni va crește la 1.600 euro brut. Dacă lucrătorul a terminat studiile în 2011 sau 2012 și are cel puțin 25 de ani, salariul este de 1.850 euro, bani din care se scad contribuțiile sociale și impozitele.Potrivit unui al doilea anunț de angajare, sunt 25 de posturi disponibile pentru asistenți de grădinari în sere, în regiunea Funen, Jutland. Locurile de muncă sunt în sere de flori, de legume, de arbuști, iar pe perioada contractului stagiarii români vor urma gratuit și cursurile teoretice ale Colegiului din Kold. Cursurile au loc în limba engleză și sunt plătite de autoritățile daneze. Se caută lucrători tineri (între 18-24 de ani) care să aibă cunoștințe foarte bune de limba engleză, să fi absolvit cel putin liceul, să aibă experiență de muncă și să își dorească să studieze, să muncească și să trăiască în Danemarca 2 ani. Salariul de început este de 1.380 euro brut pe lună, din care se vor scădea contribuțiile sociale, impozitul și chiria. Unii angajatori oferă cazare în apropierea serei, contracost, alții îii ajută pe români să își găsească cazare. Chiria lunară plătită de o persoană este între 200–300 euro pe lună.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.