DNA face curat la PMS Craiova

DNA face curat la PMS Craiova

424
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Direcia Naţională Anticorupţie a arestat un fost colonel de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova pentru trafic de influenţă.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu sprijinul acordat de S.R.I. Dolj, au organizat şi realizat ieri, 20 august a.c. prinderea în flagrant a lui Cone Marin, din municipiul Craiova, colonel în rezervă – fost şef Serviciu Siguranţă în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, care a pretins şi primit de la doi denunţători diverse sume de bani, pentru a interveni pe lângă factori de conducere din conducerile penitenciarelor din Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, unde erau încarceraţi fiul, respectiv fratele denunţătorilor, cu scopul de a-i transfera la penitenciare din municipiul Craiova, a le schimba regimul de încarcerare şi a interveni la comisia ce analiza punerea în libertate înainte de termen.

Denunţătorii au sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj cu privire la faptul că C.M. le-a pretins în acest scop diverse sume de bani, astfel:

– de la P. V. a pretins suma de 2.000 euro, din care, până la data denunţului,
învinuitul primise 1.000 euro şi diverse produse în valoare de 2.500 lei;

– de la S. V. a pretins suma de 800 euro şi 600 lei, din care, anterior
denunţului, a primit 600 lei, iar cu ocazia realizării flagrantului a primit şi
diferenţa de 800 euro.

În baza denunţurilor făcute şi a ordonanţei de delegare primite de ofiţerii S.J.A. Dolj, au fost efectuate activităţi de procedută penală în urma cărora a rezultat faptul că învinuitul mai solicită alte sume de bani de la unul dintre denunţători în scopul arătat mai sus, sens în care s-a stabilit realizarea acţiunii de prindere în flagrant.

Astfel, la data de 20.08.2012, învinuitul a fost surprins la o terasă din mun.
Craiova, imediat după ce a pretins şi primit de la denunţător suma de 800 euro,
dându-i asigurări acestuia că a făcut toate demersurile pentru a ajuta cele
două persoane încarcerate, de faţă fiind şi celălalt denunţător.

Învinuitul a fost condus la parchet pentru continuarea cercetărilor, urmând a
fi stabilită întreaga activitate infracţională desfăşurată de acesta.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, fapte prev. şi ped. de Legea 78/2000 şi art. 257 C.P., cu învinuitul în stare de reţinere, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.