93 de posturi vacante, radiate din organigrama SJU Slatina

93 de posturi vacante, radiate din organigrama SJU Slatina

889
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Posturile vacante din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost desfiinţate, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean Olt, care a fost aprobată marţi. Este vorba despre 93 de posturi ale personalului Tesa şi administrativ, această decizie fiind primul pas în restructurarea personalului unităţii spitaliceşti din Slatina.

 

„S-a aprobat organigrama prin care Comitetul Director al spitalului a propus Consiliului Judeţean eliminarea posturilor vacante. Este prima etapă în procesul de restructurare, în special a personalului Tesa şi administrativ, unde, din punctul nostru de vedere, este un surplus de personal în contradicţie cu deficitul de personal din structura medicală a secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Doar personalul Tesa şi administrativ şi doar locurile vacante, nu s-a discutat de persoane, a fost eliminat din structura organizatorică şi statul de funcţii al spitalului”, a declarat Andrei Iordache, managerul SJU Slatina.

El a precizat că este vorba despre o „chestiune tehnică”, organigrama, numărul  de personal şi statul de funcţii pentru SJU Slatina ajungând la nivelul a 2.699,5 posturi, astfel: personal de conducere-patru posturi; personal medico-sanitar-2.513 posturi; personal tehnic, economic, informatic şi administrativ-67 posturi; personal de întreţinere şi de deservire-115,5.

 

„În acest moment nu putem vorbi despre disponibilizări, a fost doar o chestiune tehnică prin care doar posturile vacante din organigramă au fost eliminate”, a mai spus Iordache.

Patru posturi de medici la SJU, scoase la concurs

Andrei Iordache a declarat că unitatea spitalicească pe care o conduce se confruntă cu un deficit de personal medical. În acest sens, în următoarea perioadă, va fi organizat un concurs pentru ocuparea a patru posturi de medici în specialităţile Urgenţe, Anestezie şi Terapie Intensivă, Nefrologie şi Radiologie. Managerul SJU s-a referit şi la faptul că numărul personalului auxiliar este în exces.

 

„În maximum o lună, va fi organizat un concurs pentru patru posturi de medici. Din punct de vedere al activităţii medicale, da, este un deficit, avem nevoie de medici. În acelaşi timp, în ceea ce priveşte activitatea administrativă, activitatea de susţinere a activităţii de bază, din punctul nostru de vedere, este un surplus de personal şi cred că avem prea mulţi muncitori necalificaţi şi de alte meserii care nu cred că îşi au locul într-un Spital Judeţean de Urgenţă, cu tot respectul pentru acele meserii. Acest lucru se întâmplă mai ales că, din punct de vedere financiar, există şi o mică problemă, în sensul că au crescut salariile tuturor angajaţilor cu 8 la sută şi aşa mai departe. Deci, trebuie o reorganizare din acest punct de vedere”, a declarat Andrei Iordache.

Reprezentanţii SJU au solicitat Ministerului Sănătăţii deblocarea a 28 de posturi de medici, însă doar pentru patru s-a primit avizul favorabil scoaterii la concurs.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.