Directorii de şcoli şi grădiniţe din Olt, la evaluare

Directorii de şcoli şi grădiniţe din Olt, la evaluare

445
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Săptămână plină pentru şefii Inspectoratului Şcolar datorită şedinţelor Consiliului de administraţie al instituţiei, care trebuie să le acorde punctajele finale directorilor de şcoli şi grădiniţe. Conducerea ISJ evaluează activitatea managerilor şi adjuncţilor lor pentru anul şcolar 2011-2012. În prealabil, directorii au depus dosarele cu fişa de autoevaluare şi cu raportul de autoevaluare.
Punctajul maxim pe care directorii şi-l pot acorda sau îl pot primi este de 100 de puncte, calificativul fiind în concordanţă cu punctele primite. Între 0-60 de puncte-calificativ „nesatisfăcător”, între 61-70 de puncte-calificativ „satisfăcător”, între 71-85 de puncte-calificativ „bine”, iar între 86-100 de puncte-calificativ „foarte bine”. Ca să fie siguri că vor mai ocupa funcţia de conducere şi în viitorul an şcolar, managerii unităţilor de învăţământ trebuie să ia calificativul „foarte bine”.

 

„Dosarul personal al fiecărui director va cuprinde fişa de autoevaluare şi raportul de autoevaluare detaliat conform criteriilor din fişă, cu menţionarea numelui inspectorului şcolar responsabil de zonă pe copertă, se va depune la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt până la data de 17 august 2012. Stabilirea punctajului final în vederea acordării calificativului se va realiza în conformitate cu graficul desfăşurării şedinţelor Consiliului de administraţie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul ISJ Olt.

 

În acelaşi document se mai precizează: „Calificativul directorului adjunct se aprobă de către directorul unităţii de învăţământ în urma analizei activităţii acestuia şi se avizează de către inspectorul şcolar pentru implementarea descentralizării instituţionale, în perioada 29-31 august 2012”.

 

Vineri este ultima zi în care sunt organizate şedinţele Consiliului de administraţie al ISJ pentru acordarea punctajelor finale ale directorilor unităţilor de învăţământ. Această ultimă şedinţă a fost rezervată managerilor din Slatina şi din localităţile limitrofe. Mulţi dintre directorii de licee din judeţ vor trece cu mari emoţii de perioada evaluărilor anuale, date fiind rezultatele dezastruoase de la bacalaureat.
Calificative pentru foştii directori

De asemenea, punctaje şi calificative vor primi şi foştii manageri ai unităţilor de învăţământ, fiindu-le evaluată activitatea desfăşurată în anul şcolar 2011-2012. Şedinţele Consiliului de administraţie al ISJ Olt, având ca obiect stabilirea acestui punctaj, s-au desfăşurat tot pe perioada acestei săptămâni. Directorii numiţi în funcţie după 1 mai 2012 vor primi calificativele pentru activitatea desfăşurată ca profesori.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.