După caniculă, vin trei zile de ploi, vijelii şi temperaturi scăzute

După caniculă, vin trei zile de ploi, vijelii şi temperaturi scăzute

342
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

După mai bine de o saptămână cu temperaturi care au atins şi depăşit de cele mai multe ori 40 de grade şi un indice de confort termic peste pargul critic de 80 de unităţi, judeţul Olt, la fel ca toate celelalte judeţe din ţară, se va afla pentru trei zile sub incidenţa unei atenţionări meteo de vijelii şi temperaturi sub mediile acestei perioade.

Avertizarea a fost trimisă de meteorologi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt în această dimineaţă şi în aceasta se preciza că în intervalul 26 august, ora 21-28 august, ora 09.00, instabilitatea atmosferică se va accentua şi va cuprinde toate regiunile, începând din nord-vestul ţării. Vântul va prezenta intensificări susţinute, care vor avea trecător şi aspect de vijelie, cu viteze ce vot atinge 50+70 de km/h şi izolat peste 80 de km/h. Vor fi frecvente descărcări electrice, averese care vor avea caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25-30 de l/mp şi va căde grindină. Începând de luni, 27 august, temperaturile vor marca o scădere accentuată faţă de zilele precedentem astfe încât temperaturile maxime se vor situa sub mediile multianuale ale lunii august, vremea devenind răcoroasă.

ISU Olt a trimis atenţionarea „ Cod Galben” către toate CLSU din judeţ pentru a fi pregătite în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.