Scrisoare pentru un prieten (15)

Scrisoare pentru un prieten (15)

347
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Scrisoare de sfarsit de an 15,
Va multumesc mult pentru felicitari . Nimic nu mi-ar placea mai mult decat sa fiu considerat un cetatean … 
Realmente nu am atacat nici lumea nici pe mine. Curiozitatea mea este un semn de vitalitate . Evident ca ma afecteaza ce se intampla cu mine , cu tine . 
Cu totii ar trebui sa fim afectati ,dar nu pot crede ca Romania nu va depasi acest infern . Ceea ce ar fi desigur un succes al poporului . Pai , orb sa fii si tot incerci sa tragi cu ochiul vietii la viitorul tinerilor, si nepotilor. Pai ,nu m-ai invatat tu ca dispretul meu sa aiba intinderea iubirii? Caci o lume trebuie sa fie cladita cu iubire -ca sa poti privi cu drag spre ea . Presiunea vinovatiei n-o cunosc acei la care suferinta inceteaza – pentru ca ea este o simpla poteca , ingusta ca si dorinta lor de fericire. Am vazut multa vreme o adunatura promovata si sustinuta de popor lacoma si indiferenta , mincinoasa si nepasatoare .

Nu acest lucru ma sperie ,ci ma sperie ca nu avem curajul sa ne rugam Lui Dumnezeu sa-i ierte caci El daca vrea o poate face. Numai asa ne putem apara de viitoarele suferinte si ne putem asigura constiinta si gandirea ca numai noi putem sa facem ca maine sa ne fie un pic mai bine. Ar trebui sa facem zilnic cateva minute de astfel de exercitii spunand : „Iarta-i Doamne” ! . De om , eu stiu si sunt convins ca nu se poate scapa , incotro ai luau-o , iti ies in cale , pentru ca el insusi a tinut calea divinitatii . Dumnezeu l-a facut dupa chipul si asemanarea sa , dar omul s-a suparat si a acoperit figura Lui Dumnezeu cu masca sa . In loc sa se apropie , ne-am indepartat reusind sa ne certam nu numai cu El pentru ca azi traim o drama , am reusit sa ne certam chiar cu noi – aproape ca nu ne mai suportam . Pai , nu vezi ca furia si lacomia , ura si mizeria ne-au aruncat dincolo de lume ? Nu demult , oboseala si tristetea m-au facut sa ascult o partitura de Beethoven . Nu am descoperit ca poate atinge culmi divine fiindca omul este un Dumnezeu , dar un Dumnezeu care sufera si se bucura omeneste . Au spus unii ca vorbesc cu ura . Nu vorbesc de ura decat dintr-un interes plin de afectiune pentru lumea in care traiesc. Asadar , nu-mi place sa urasc , nu stiu sa urasc .

Am constatat ca durerea , ca ura exista , dupa cum exista si crima, iar prezenta lor in viata noastra a pustiit sufletele noastre si relatiile dintre noi , a pustiit aproape in totalitate acumularile noastre ,traditiile , dragostea pentru noi si pentru acest pamant . Apele aproape au secat , padurile s-au parjolit , privighetorile aproape ca nu mai canta . Cate semne am primit si primim ca procesul urei se amplifica in alte forme . Pai ,cine trebuie sa vada efectele urii institutionalizate care ne duc aproape la pieire ca neam ? Pai , sunt sigur ca stii , ca ,medicul ia in calcul boala pentru a putea vindeca pacientul. Am invatat de la cei mai in varsta- ca omul devine un animal stupid deoarece unora pentru a le fi numai lor bine incearca sa devina tirani , uita de rusine si isi chinuiesc fara mila semenii . Dupa atatia ani de confuzie ce par a fi fara sfarsit , in care superiorii sunt deliberat confundati sau dimpotriva , in care doar imbecilii , mediocrii si lichelele au dreptul la cuvantul public , oamenii cred ca se pot tamaduii de minciunile care le-au fost bagate sistematic in cap de ani sau secole si care laolalta constituie zestrea ce azi o purtam cu mandrie pe umeri si ramane multa vreme sursa constanta a nenorocirilor ce s-au abatut peste noi . Am incercat o gandire libera si am constatat ca omul pentru a fi liber trebuie sa fie considerat propietar individual , ipotetic , chiar daca nu are nimic. Azi cred ca e nevoie mai mult ca oricand sa incepem sa judecam cu ochii prezentului si viitorului . Mai mult ,acum cand se apropie o mare sarbatoare ar trebuii sa intrebam sufletul cand v-a accepta tratamentul si vindecarea ?Stiu ca in ultima perioada te-am deranjat mai mult cu randurile mele dar acuma chiar promit ca voi face o lunga pauza . Dumnezeu sa binecuvanteze Romania , pe tine , pe toti cei ce tu ii iubesti si de asemenea sa-i ierte pe toti cei ce au facut atat de mult rau Romaniei . 
Sarbatori fericite ! 
Mereu acelasi , 
Gigi Duduiala.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.