ISU Dolj solicitat să intervină la 17 incendii de vegetaţie uscată

ISU Dolj solicitat să intervină la 17 incendii de vegetaţie uscată

856
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele trei zile Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a fost solicitat să intervină la 17 incendii de vegetaţie uscată, pe raza localităţilor Craiova, Cârcea, Şimnicu de Sus, Bechet, Bratovoieşti, Goieşti, Podari, Calafat, Maglavit, Calopăr, Izvoare, Desa, Segarcea, Leu şi Băileşti.

Din cauza focului deschis în spaţii deschise şi a resturilor de ţigară aprinse, aruncate la întâmplare de către persoane necunoscute, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 140 ha, 3 ha viţă de vie, 300 m² culturi de porumb şi 6 tone gunoi menajer.

Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două gospodării ale cetăţenilor Genica C. şi Elena P., din com. Moţăţei.

Ajuns la faţa locului echipajul de pompieri a constatat că incendiul se manifesta cu flacără la o anexă gospodărescă din chirpici aparţinând cetăţenei Genica C. şi la un depoziot de furaje, o anexă gospodărescă aprţinând cetăţenei Elena P.   cu posibilitatea de propagare la casele de locuit.

Din cauza focului deschis în spaţii deschise a ars la proprietataea cetăţenei Genica C.  o anexă gospodărească din chirpici pe o suprafaţă de aproximativ 16 m² şi la proprietatea cetăţenei Elena P. au ars aprox. 6 t plante furajere (lucernă şi coceni) şi o căruţă din lemn.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Marin C., din com. Breasta, sat Făget.

Echipajul de pompieri ajuns la faţa locului a constatat că incendiul se manifesta cu flacără la plante furajere, cu posibiliatatea de propagare la casa de loocuit şi la anexele gospodăreşti.

Din cauza trăsnet a ars aprox. 2 tone plante furajere (fân).

 

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină la 21 intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (SMURD) – 5 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 3 intervenţii

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 3 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 6  intervenţii.

Garda Pompieri Bechet (E.P.A.) – 4  intervenţii

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.