Turneu international de tenis de camp

Turneu international de tenis de camp

747
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Marti, 28 august, debuteaza la Targu Jiu turneul international de tenis de camp adresat copiilor de pana la 12 ani, “Trofeul Municipiului Targu Jiu”, editia I. Au confirmat prezenta peste 50 de tineri sportivi din tara dar si din Republica Moldova, Serbia, Australia si Franta.

Romania organizeaza anual 3 turnee internationale U12, “Tennis Europe Junior Tour”. Anul acesta, primul turneu din calendarul competitional a fost organizat la Bucuresti, al doilea la Timisoara, iar cel de-al treilea se desfasoara saptamana aceasta la Targu Jiu.

 

Competitia este inscrisa in calendarul competitional al Federatiei Romane de Tenis si in calendarul international Tennis Europe Junior, toate detaliile legate concurs se afla atat pe site-ul frt.ro, cat si pe tenniseurope.org. Meciurile se vor desfasura la Baza Sportiva Mirual din Targu Jiu, strada Narciselor, nr. 20.

In competitie pornesc ca favoriti Stefan Palosi si Alexander Gima, din Constanta, membri ai lotului national al Romaniei, dar si Laurentiu Mandocescu, din Drobeta Turnu Severin. La fete, favorite sunt Mihaela Marculescu, din Bucuresti, si Eva Chivu din Constanta. Si, cu siguranta, vor avea multi suporteri si tinerele sportive din Targu Jiu, Iulia Ilinca si Anastasia Gheorghescu. Cea mai valoroasa participare la acest turneu pare sa fie sarboaica Jovana Vukovic, care a obtinut saptamana trecuta locul I la un concurs similar in Slovenia.

Marti, 28 august, se vor juca primele meciuri la simplu, atat fete cat si baieti, miercuri urmand sa se dispute si jocurile de dublu, alaturi de cele de simplu si de cele de consolare. Astfel, cei care pierd meciurile din prima zi, au sansa de a juca in continuare, chiar daca sunt in afara competitiei.

In functie de rezultatele obtinute in aceste competitii, sportivii acumuleaza puncte necesare pentru o pozitie cat mai buna in clasamentele internationale. Mai multi sportivi romani au facut salturi considerabile in clasamentul european datorita rezultatelor obtinute in astfel de turnee.

Arbitrul principal al turneului este Andrei Bardan, arbitru international „white badge”, si va fi ajutat de arbitri de scaun Ioana Sandulescu si Ruxandra Gheordunescu, dar si de arbitri debutanti din Targu Jiu.

Semifinalele si finalele se vor disputa sambata, 1 septembrie. La finale si festivitatea de premiere si-a anuntat participarea si Ruxandra Dragomir, presedinte al Federatiei Romane de Tenis.

Sponsorii competitiei sunt firmele Artego, Mirual si Top din Targu Jiu.

Parteneri: Primaria Municipiului Targu Jiu, Federatia Romana de Tenis, Tennis Europe Junior Tour, Head, General Audio & Electric, Kiss Fm.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.