Dascălii olteni nu s-au înghesuit la detaşare

Dascălii olteni nu s-au înghesuit la detaşare

247
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mobilitatea personalului didactic din judeţul Olt a continuat miercuri, cu activitatea de detaşare la cerere, 77 de cadre didactice titulare solicitând acest lucru. Şedinţa publică pentru etapa de detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată, continuitate pentru detaşare la cerere şi detaşare la cerere s-a desfăşurat în amfiteatrul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina.

Potrivit metodologiei mişcării personalului didactic, detaşarea în interesul învăţământului a personalului didactic titular în învăţământul preuniversitar se realizează în baza cererii scrise formulate de unitatea primitoare, la propunerea inspectorului şcolar de specialitate, pe postul didactic sau catedra solicitat(ă) de unitatea primitoare şi cu acordul scris al persoanelor solicitate. Personalul didactic titular în învăţământul preuniversitar solicitat pentru detaşare depune un acord la inspectoratul şcolar pe raza căruia se află postul didactic sau catedra, însoţit de actele certificate pentru conformitate cu originalul, prevăzute în acord.

 

„Desfăşurăm activitatea de detaşare la cerere, activitate cuprinsă în calendarul de mobilitate a personalului didactic. 77 de profesori titulari au solicitat detaşarea şi au depus, în acest sens, o solicitare scrisă şi un dosar. Au fost evaluaţi de Comisia judeţeană de mobilitate a Inspectoratului Şcolar, au fost ierarhizaţi şi, astăzi, solicită unul din posturile, sau mai multe fragmente de posturi, înscrise în aplicaţia Titularizare 2012”, a declarat Felicia Man, inspectorul şcolar general al ISJ Olt.

Şefa învăţământului oltean a ţinut să precizeze că dascălii care nu reuşesc să-şi rezolve situaţia prin această etapă de detaşare o mai pot face şi în timpul anului şcolar.

 

„Încercăm să rezolvăm cât mai mulţi. Sunt câţiva profesori care nu au venit să solicite posturi pentru că postul sau posturile pe care le vizau nu au apărut în lista actualizată. Ei au dreptul, conform legii, să participe tot timpul anului la o astfel de activitate de mobilitate. Ei pot, deci, să vină la detaşare şi în timpul anului şcolar, oricând se organizează”, a declarat Felicia Man.


Dascăli din alte judeţe, în Olt

Odată cu reintroducerea pretransferului, zeci de cadre didactice şi-au depus dosarele pentru a se muta din unităţile şcolare în care şi-au desfăşurat până acum activitatea. În judeţul Olt, au fost depuse 69 de dosare, însă doar 40 dintre aceşti dascăli au reuşit să ia şi acordul unităţilor de învăţământ unde vor să se transfere.  Au existat şi numeroase cazuri de dascăli care, prin pretransfer, au venit în judeţul Olt din alte judeţe. Cei mai mulţi au fost din judeţele Giurgiu şi Ilfov.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.