Filantropia, promovată la Slatina

Filantropia, promovată la Slatina

275
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrul de Resurse pentru organizaţiile non-profit din Oltenia, Crono, în parteneriat cu „United Way” România şi cu Fundaţia pentru Tineret „Elmi” organizează astăzi la Slatina o masă rotundă cu tema stimulării filantropiei în România prin donaţie.

 

„Comportamentul filantropic, ca acţiune personală pentru binele public, este un act benevol care are ca scop creşterea calităţii vieţii. Dezvoltarea acestui comportament poate fi încurajată prin oferirea de facilităţi fiscale, prezenţa sau absenţa acestora având un efect direct asupra organizaţiilor neguvernamentale care îşi bazează o mare parte din activităţile pe care le implementează pe sprijinul voluntar, financiar şi material al cetăţenilor sau companiilor. Majoritatea ţărilor europene încurajează sprijinirea cauzelor sociale şi civice ale cetăţenilor prin oferirea de facilităţi fiscale pentru donatori. Mai multe despre situaţia filantropiei în România şi care sunt propunerile noastre pentru schimbare în mai bine, în cadrul mesei rotunde de joi, 30 august”, a declarat Constantina Pătraşcu.

 

Întâlnirea este programată la ora 11.00 la Biblioteca Judeţeană «Ion Minulescu» Olt, iar intrarea este liberă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.