Dialog aprins la ședința Consiliului Județean Dolj

Dialog aprins la ședința Consiliului Județean Dolj

301
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi s-a desfășurat ultima ședință de vară a Consiliului Județean Dolj, cu 40 de puncte pe ordinea de zi, în cadrul căreia s-au iscat mai multe discuții aprinse la două dintre puncte.

 

Hotărârea aprobării alocației zilnice de hrană pentru consumurile obiective din instituțiile publice de asistență socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, a fost unul dintre punctele la care a intervenit Ștefan Stoica, consilier PDL. Acesta l-a chestionat indirect pe Georgică Bercea, inspectorul școlar general, asupra deciziei de a schimba directorii școlilor speciale, dar și conducerea din alte școli și licee craiovene.

„Care a fost experiența profesională a domnul Bercea care l-a recomandat atunci când a făcut acele schimbări? Și de ce nu s-a deplasat la fața locului, să constate condițiile din fiecare școală așa cum era firesc?”, a întrebat Stoica.

Ion Prioteasa a intervenit înainte ca Bercea să răspundă, afirmând că nu l-a întrerupt pe consilierul PDL din respect și că declarația acestuia este mai degrabă una „politică”. Replica inspectorului școlar general nu a fost tocmai pe placul lui Ștefan Stoica: „Nu voi încerca să dau un răspuns unui distins coleg și nu trebuie să-i dau explicații. Modificările făcute s-au realizat în cadrul legii, iar contractele directorilor respectivi urmau să expire la 31 august”, a afirmat Georgică Bercea.

Nelămuriri și la rectificarea bugetului Muzeului Olteniei

Punctul 4 de pe ordinea de zi, de asemenea l-a determinat pe Ștefan Stoica să aibă intervenții. Acesta a susținut că nu este de acord cu acordarea sumei „exorbitante” de 1.200.000 lei pentru un sistem de supraveghere video la Muzeul Olteniei. Directorul interimar al Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, a ținut să precizeze că este vorba despre suma de 130.000 lei pentru reabilitarea casei scării a secției Științele Naturii.

Potrivit lui Cristinel Ionvan, vicepreședintele CJ, muzeul are nevoie de 270.000 lei pentru renovarea respectivă, dar și pentru alte  lucrări și dotări, printre care și un sistem de supraveghere video.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.