75 de scări de bloc în reabilitare termică, prin Slatina-oraş verde, oraş...

75 de scări de bloc în reabilitare termică, prin Slatina-oraş verde, oraş curat

396
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

180 de scări de bloc, din toate zonele municipiului, vor fi termoizolate, până la începtul sezonului rece, în cadrul concursului organizat de primărie „Slatina, oraş verde-oraş curat”. Finanţarea lucrărilor de sporire a confortului termic a fost condiţionată de achitarea debitelor către furnizorii de utilităţi. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, aproape jumătate dintre scările de bloc sunt deja finalizate sau în lucru.

 

„Având în vedere că suntem la sfârşitul lunii august şi deja sunt în lucru 75 de scări, deci ne apropiem de jumătate. Săptămâna aceasta, sigur vom depăşi jumătate dintre scările care vor intra în lucru. Eu zic că este un ritm destul de bun şi susţinut”, a declarat viceprimarul Slatinei, Minel Prina.

Mai mult, primele şase imobile reabilitate termic au şi fost recepţionate de o echipă a Primăriei Slatina. Reprezentanţii municipalităţii au cerut să le reamintească celor care execută lucrările de reabilitare în cadrul acestui program că nu vor da înapoi în ceea ce priveşte criteriul de calitate.

 

„Au apărut anumite decalaje, unele sunt mai avansate, iar altele sunt devansate. Aşa cum am spus de fiecare dată, este important ca atunci când începe sezonul rece toate cele 180 de scări să fie finalizate. Au fost anumite reclamaţii. Atrag atenţia constructorilor că nu este de glumă şi putem să mergem până la a da jos termosistemul, tot ceea ce au lucrat”, mai spune Prina.

Viceprimarul Minel Prina a declarat că departamentul de Integrare Europeană din cadrul Primăriei Slatina a început deja documentarea, potrivit ghidului Ministerului Dezvoltării, pentru accesarea fondurilor europene pentru proiecte de sporire a confortului termic al slătinenilor. Vice-edilul speră că în Slatina se vor face cele mai multe reabilitări din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Proiectele vor viza reabilitarea blocurilor de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse din municipiile reşedinţă de judeţ.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.