Viceprimarul Cristina Calangiu sau Miţa Baston la menopauză

Viceprimarul Cristina Calangiu sau Miţa Baston la menopauză

3.289
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 3,00)

Despre viceprimarul Craiovei, Cristina Calangiu, nu se poate spune nimic convenabil, chiar cu indulgenţă, în nici o împrejurare. Nebăgată în seamă, crede despre sine că e importantă, are profil de util ales local şi anvergură, cu trecut recent „imaculat”, cu precădere perioada în care a fost managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru care are de dat nişte resturi de explicaţii, deloc insignifiante, pe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Luată în seamă, adică ascultată, îndrugă prostii şi prostioare la lopată şi nimeni nu o bănuieşte de vreo subtilitate administrativă. Mai exact, în relaţia cu legislaţia administrativă este nu „pe lângă” şi nici în divorţ, ci paralelă. Ceea ce amuză şi stupefiază e o veselă complezenţă faţă de sine: o impudică mulţumire şi o inaptitudine de a admite că din când în când bate câmpii.

Cristina Calangiu reprezintă la nivelul Primăriei Craiova aşchia liberală din municipiu şi a ajuns viceprimar desemnată, conform conivenţei, de consilierii USL. Mulţi la număr. O vreme a fost consilier judeţean PNL şi a frecat menta pe la şedinţele Consiliului Judeţean Dolj, unde, în afara votului abil gestionat, mare lucru n-a mai interesat-o. Nu poate raporta nici o ispravă semnificativă de-a lungul carierei sale de ales local. Să ne întoarcem puţin la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a lăsat amintiri de neuitat, exegetul său, între alţii, fiind neurochirurgul Alexandru Cameniţă. În 2007, dacă îşi mai aminteşte, a dat afară 14 medici specialişti, şefi de secţie, pe criterii aiuritoare, şi toţi au fost reîncadraţi de instanţa judecătorească, cu recalcularea drepturilor aferente pierdute. Mereu am crezut că se exagerează şi nu e dracu’ atât de negru, cum se spune. Au mai fost şi alte tunete şi fulgere, legate de banul public, externalizări de servicii, dar nu e momentul să dezgropăm morţii. De dată mai recentă, am aflat despre despărţirea, în doi timpi şi trei mişcări, de valorosul, sau, poftim, utilul arhitect Mircea Diaconescu, căreia nu i-am dat importanţă, şi despre polemica descumpănitoare, nu doar cea de ieri, cu consilierul local municipal, social-democrata Bianca Predescu. Cu exactitate nu ştim domeniul de competenţă de la care se revendică Cristina Calangiu, dar ştim de la ce se revendică prof. univ. dr. Bianca Predescu.

Altminteri chiar devotată urbei. Cu experienţa câtorva mandate de consilier local municipal. Fiindcă altceva nu şi-a dorit. Mai exact, Cristina Calangiu poate să îşi contrazică cu propriile argumente, neconvingătoare, enervare precipitată în prispa casei, căţelul sau orătăniile, dacă are aşa ceva, dar comite o imprudenţă impardonabilă când are ţâfnoase, contrafăcute şi mărunt resentimentare puncte de vedere, de sorginte administrativă, în faţa Biancăi Predescu. Fiindcă o desparte un deal, o vale abruptă şi un munte. Cam mult. La o testare de duzină, pe probleme uzuale, de administraţie publică locală, examinator fiind Bianca Predescu, Cristina Calangiu poate lua cel mult nota 2. După ce i s-a suflat. Când nu ai habar de legislaţie, regulamente în vigoare, în general, dar şi în special, şi nimeni nu te bănuieşte că ai avea, preferabil e – expresie de-acum consacrată – jocul de glezne şi ciocul micuţ de tot. Îl faci mare în altă parte. Interpretând-o pe Miţa Baston la menopauză sau în pragul menopauzei, că n-avem de unde să ştim, Cristina Calangiu are ocazia să-şi revină. Renunţând la arguţie înaintea deciziei şi la datul cu piciorul în podea, pentru a se face convingătoare. Evident, nimeni nu e definitiv pierdut. O avea nişte zile mai proaste, altminteri la ceea ce-i trece prin cap îi dăm asigurările unui spectacol inegalabil. Cu foc de artificii.

Sursa: cvlpress.ro



10 COMENTARII

  1. #1
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    774

    Un articol jegos.
    Ca sa critici o persoana nu e nevoie sa devi abject.
    Articol plin de barfe si can-can-uri.
    Si fara semnatura.
    Seamana cu anonimele comuniste.

    Mi s-a facut greata.
    Voi bea un gin dublu.

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     24-09-2009
    Mesaje
    100

    Politica e arta porcului de a invarti dovleacul…

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     09-03-2007
    Locatie
     &quot;Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment. &quot;
    Mesaje
    122

    Inca un gin va rog !

    PS: consider ca este necesar sa nu mai preluati genul asta de ” articole „.

    Eu sunt cel ce sunt aici
  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    439

    Asa, si?!

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit......................
  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Locatie
     Rovine
    Mesaje
    212

    Mie chiar mi-a placut articolul… Si l-am citit pana la capat! Interesant ar fi faptul daca cei ce SE ocupa de banii craiovenilor le citesc. Ar avea si o alta parere despre ei.

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-11-2006
    Mesaje
    26

    Am putut sa citesc doar primele 10 randuri.

  7. #7
    Member
    Data de inscriere
     24-09-2009
    Mesaje
    101

    Cand se infiinteaza inchizitia politica si cand vor fi arsi pe rug primii eretici politici ?
    Extremismul politic contemporan oare la ce ar putea duce in finalul finalului ?
    La o pace de o mie de ani si buna coabitare politica ?
    Scuze pt. ironie si aroganta.

  8. #8
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-10-2006
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    27

    Din nefericire, dincolo de articolul mai mult sau mai putin nesimtit, doamna cu pricina se cam incadreaza in mare in categoria „la pomul laudat sa nu te duci cu sacul” iar in ceea ce priveste contributia domniei sale la dezvoltarea acestei urbe sperantele sunt extrem de mici. Desi este medic si m-as astepta la o prestanta onorabila in viata publica, se prezinta totusi sters si fara nici o sclipire, discursurile si interviurile sunt lipsite de sare si piper, faptele concrete pozitive nu exista. Cum toate acestea nu constituie un impediment ba chiar o recomandare pentru promovare, d-na Calangiu este mai nou viceprimar. Experienta din Romania in ceea ce priveste cariera politica a unor concetateni, ma face sa reflectez adesea la aceasta ascensiune ierarhica. Se pare ca toti cei care nu sunt buni in practicarea propriei meserii de baza au alte calitati „superioare” – devin peste noapte lideri de sindicat, directori de institutii, primari, parlamentari, deputati, etc. Este un exemplu tipic pentru tara noastra, cu cat esti mai slab profesional si cu cat ai mai mult „papagal” si relatii, cu atat mai sus vei ajunge. Pe principiul „ai mei, ai mei n-au avut habar…” se poate intocmi o lista lunga a clasei conducatoare actuale.

  9. #9
    Member
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    246

    o sugestie, daca se tine cont de ea bine daca nu sa se suporte consecintele … postati titluri sau articole de calitate nu rasuri din astea pentru ca eu va consider ca atare chiar daca sursa este cuvantul libertatii sau altul … deci va faceti de ras si voi si ei …. mi-e scarba de jurnalistii din ziua de azi , si voi mai bine nu va implicati …

  10. #10
    Newcomer
    Data de inscriere
     22-03-2011
    Mesaje
    29

    Sa se scrie articole si de „mahalageoaica” de Miulescu care crede cu tarie ca a fost nascuta pe acel scaun ! In rest despre articol….voi bea o vodca dubla ! Scursuri…. la ce te poti astepta de la o hartie igienica de genul „cuvantul securitatii” ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.