Distrugerea unui brand, Casa Albă!

Distrugerea unui brand, Casa Albă!

2.542
12
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,33)

Consilierul local PSD, Bianca Predescu, doreşte ca autorităţile oraşului Craiova să facă demersurile necesare în ceea ce priveşte brandul şi stilul architectural Casa Albă.

Se pare că cei ce au decis să desfiinţeze această denumire, cât şi aspectul interior şi exterior al construcţiei, nu aveau autorizaţie din partea Poliţiei Locale. De asemenea, Predescu a adăugat că Poliţia Locală trebuie să intervină pentru a sancţiona activitatea derulată ilegal.

,, S-a permis ca şi poarta de acces, ce este în stilul celei de la Primărie să fie înlăturată. Fiind o clădire de patrimoniu, nu este legal să se facă astfel de modificări radicale. Directorul Poliţiei Locale ar trebui să facă aceste investigaţii, pentru a se afla unde sunt lucrurile care au dispărut.’’, a declarat Bianca Predescu, consilier local Craiova.

Brandul Casa Albă a fost înlocuit cu un minimarket cunoscut, încă de la începutul acestei veri.

 

Sursa: boomedia.ro



12 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    344

    Toata lumea cunostea acel magazin, putini sunt aceeia care calca pragul acelui minimarket …

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     in eter
    Mesaje
    2692

    Indiferent ce se va face acolo ,in mintea oamenilor va ramane tot Casa Alba , e trist daca s a ajuns la schimbarea arhitectonica a locatiei , maine poimaine poate si dispare precum Casa Orman .

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     26-12-2009
    Mesaje
    159

    Pur si simplu imbecili. Casa alba, indubitabil era unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative magazine pentru orasul nostru. Chiar daca nu mai aveau vanzare cu textilele, puteau sa faca altceva fara sa distruga locul acela plin de istorie, o galerie de arta, magazin de antichitati, ceva din categoria asta. Prosti inspirati cu supermarket de cosmetice,colorat si de prost gust. Sigur va da faliment pana la anu’. E gol mai tot timpul.

  4. #4
    Dim
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1396

    Cat fariseism din partea doamnei arhitect:
    – Cladirea aceea a fost modificata si in timpul comunismului, nu mai avea aspectul original de cateva zeci de ani. Ferestrele originale aveau partea de sus rotunda (la fel ca usa) si nu erau mari ca cele instalate in perioada comunista.
    – In ultimii 22 de ani magazinul de confectii nu a facut nicio renovare a sediului, cel mult o zugraveala interioara si exterioara, atat intrarea cat si vitrinele isi aratau uzura.
    – Doamna nu observa ca etajele superioare ale acestei cladiri nu sunt renovate exterior si nu cred ca le-a facut o inspectie.
    – De asemenea tot parterul acestei cladiri, nu doar magazinul „dm” a fost modificat, la fel si celelalte spatii comerciale din zona din cladirile vecine.

    Inainte de 90 toate aceste spatii aveau o imagine unitara (discutabila dar unitara), acum fiecare chirias a transformat dupa cum a dorit fatada spatiilor ocupate creand un mozaic chicios.

    Daca tot are ceva de reprosat, ar putea sa aplice aceeasi regula pentru tot centrul si sa propuna un set de reguli ce trebuiesc respectate de toti propietarii si chiriasii spatiilor centrale.

    Oamenii aceia au cheltuit deja sume importante pentru amenajarea spatiilor, noi amenajari nu se pot face peste noapte ci trebuiesc planificate, prevazute in buget.

    Doamna Predescu trebuie sa faca un plan pe 3-4 ani de zile si sa renoveze fatadele tuturor cladirilor din centrul istoric!

    Nu ar trebui sa punem accent pe pastrarea materialelor originale ci pe conservarea aspectului original al cladirilor.
    Cred ca putem pune si termopane in aceste cladiri daca fereastra respectiva are grosimea ramei si a geamurilor identica cu cea originala, decat sa pastram niste geamuri cu rame putrezite avand iluzia ca pastram astfel istoria vie.

    Ca o perere personala, cei de la „dm” au facut o amenajare corecta a spatiului, au pastrat pozitionarea panourilor publicitare si cea a vitrinelor, aspectul actual este unul mai placut decat versiunea comunista, ei fiind chiar ceva mai blanzi cu cladirea decat ceilalti chiriasi (Farmacia, magazinul de incaltaminte, dealerul de telefonie mobila, magazinul de posete etc.).

    De acord insa ca imaginea cladirii in ansamblu lasa de dorit.

  5. #5
    Dim
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1398

    Imagini cu blocul Casa Alba din Craiova

    1929

    2011

    2012

  6. #6
    Dim
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1399

    Spatiile acelea publicitare erau initial alte doua ferestre mai mici.
    Daca se va face o renovare sper sa nu se revina la designul comunist ci la cel original.

  7. #7
    Dim
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1400

    Cata armonie in designul initial!
    Fiecarei fereastre si fiecarei usi de la parter ii corespunde unui rand de ferestre de la etajele superioare.

  8. #8
    0-day Member
    Data de inscriere
     28-08-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    0

    Decat sa comenteze atat ca sa nu faca restaurare si nu stiu ce, mai bine ar scoate niste bani din buzunar sa modernizeze toata cladirea.
    Ca vrei sa modernizezi nu e bine, cand nu vrei sa modernizezi iar nu e bine.. Voua va convine ceva vreodata ?

  9. #9
    Dim
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1402

    Eu unul sunt pentru renovarea, reabilitarea si consolidarea acestei cladiri cu pastrarea aspectului ei initial, insa nu stiu daca actualii proprietari si chiriasi ai spatiilor de locuit si spatiilor comerciale au posibilitatea acum sa investeasca in aceasta renovare care va fi foarte costisitoare.

    Trebuie convenit un plan de reabilitare, iar Primaria poate incerca obtinerea de fonduri europene pentru aceasta cladire si alte cateva cladiri de patrimoniu din centru.

    Apropo: Casa Alba era de fapt crem deschis, o culoarea apropiata de alb, dar nu un alb sclipitor deranjant pentru ochi ci un alb placut.

  10. #10
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    164

    Ce sa astepti de la un ”oras” ”condus” de cocalari?!
    Astia au ”puterea”.
    Astia ar darama toata ziua, tot orasul si ar pune turturi de gips pe toate tavanele.

  11. #11
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    69

    Stie cineva ceva de cladirea de peste strada de Universitate? Cea la care am vazut ca se munceste de zor, se va pastra aspectul vechi sau va fi o cladire moderna?

  12. #12
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    348
    Citat Mesaj initiat de dany90
    Stie cineva ceva de cladirea de peste strada de Universitate? Cea la care am vazut ca se munceste de zor, se va pastra aspectul vechi sau va fi o cladire moderna?

    Se va pastra aspectul „vechi”, sa speram ca tot centru va fi reabilitat asa cum va mintit Olguta pe voi …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.