Investiţii de peste 14 milioane de lei la Grădinile

Investiţii de peste 14 milioane de lei la Grădinile

274
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În cel mult o lună de zile Primăria Grădinile va face recepţia finală a unor lucrări în valoare de două milioane de euro, bani atraşi din fonduri europene în cadrul unui proiect integrat pe Măsura 322 privind renovarea şi dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

 

Este vorba de introducerea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în comună, de reabilitarea căminului cultural al localităţii şi de înfiinţarea unui centru social  de tip after school pentru copii. Instalaţia de apă se întinde pe 9 kilometri şi cuprinde două puţuri de mare adâncime şi patru staţii de pompare, iar sistemul de canalizare are 13 kilometri, localnicii beneficiind, evident, de o  staţie de epurare modernă.

 

„Nu peste multă vreme vom organiza recepţia finală a investiţiei, cea mai mare realizare a noastră de până acum“, a declarat primarul comunei, Ion Dincă.

Recent, autorităţile comunei au organizat o nouă licitaţie pentru asfaltarea unui drum ocolitor al localităţii, destinat circulaţiei maşinilor mari şi utilajelor agricole. Drumul are o lungime de 8,3 kilometri, iar lucrările de asfaltare vor costa un milion de euro, bani atraşi tot de la Uniunea Europeană, de această dată pe măsura 125, care are drept obiectiv general adaptarea infrastructurii agricole şi forestiere la noile structuri de proprietate apărute ca urmare a procesului de restituire a proprietăţilor.

„Mai mult pe drumuri şi mai puţin acasă – secretul reuşitei”

 Atragerea de fonduri comunitare este posibilă atunci când, spune primarul din Grădinile, „stai mai puţin acasă şi mai mult pe drumuri, pe la instituţiile de la Bucureşti“.

 

„Asta e şansa reuşitei când vorbim de proiecte cu bani europeni: să stai mai puţin acasă şi mai mult pe drumuri, să baţi cu insistenţă la uşile instituţiilor unde se depun proiectele, la uşile unor ministere şi tot aşa. Pentru că stând în birou nu vine nimeni să-ţi dea. O spun din proprie experienţă“, susţine Ion Dincă.

Drumuri reabilitate

Ce nu au reuşit să facă folosind bani europeni, autorităţile din Grădinile fac cu bani de la bugetul local şi de la Guvernul României. Este vorba de reabilitarea drumurilor comunale, dar şi de modernizarea drumului local care face legătura între Grădinile şi comuna Rotunda. Joi va avea loc o licitaţie la acest capitol, domeniu în care administraţia publică locală pune la bătaie 161.200 de lei.  

 

„Acest drum a fost reabilitat pe o lungime de 2,9 kilometri, şi mai trebuie asfaltat pe 8 kilometri până la Rotunda. Banii pentru finalizarea investiţiei vor veni de la guvern, graţie HG 577, în vreme ce reabilitarea celorlalte căi de acces locale se va face cu fonduri din bugetul local“, mai spune primarul Ion Dincă despre investiţiile care, totalizându-le valoarea, depăşesc 14 milioane de lei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.