Isu Dolj: Interventii pentru stingerea a 18 incendii de vegetatie uscata

Isu Dolj: Interventii pentru stingerea a 18 incendii de vegetatie uscata

597
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele trei zile Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Otenia” al Judeţului Dolj a fost solicitat să intervină pentru pentru stingerea a 18 incendii de vegetaţie uscată produse pe raza localităţilor Craiova, Ciupercenii Noi, Afumaţi, Băileşti, Mischii, Băileşti, Cîrcea, Cârna, Malu Mare, Gighera, Tălpaş, Breasta, Cârcea, Fratoştiţa, Sadova şi Valea Stanciului.

Din cauza focului deschis în spaţii deschise şi a unui rest de ţigară, aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute,  au ars aproximativ 150 ha vegetaţie uscată, 6 ha litieră pădure şi 6000 m² viţă de vie.

Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un modul, în com. Rast, sat Rastul Nou, str. Tineretului.

Echipajul de pompieri şi echipajul S.V.S.U. Rast au constatat că incendiul se manifeta la podeaua modulului şi la vegetaţie uscată.

Din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către o persoană necunoscută, au ars 10 m² din podeaua modulului şi 50 m² vegetaţie uscată.

Garda Intervenţie Bechet a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Emil I., din com. Gighera, sat Nedeia.

Ajunse la faţa locului, echipajele de pompieri au constatat că incendiul se manifesta la acoperişul casei, o anexă gospodărescă şi la vegetaţie uscată.

Din cauza focului deschis în spaţii deschise au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 20 m², aproximativ 15 m² din tavaul tavanul casei, o anexă gospodărească din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 30 m², aproximativ 500 kg lucernă şi aproximativ 20 ha vegetaţie uscată.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţenei Ana T., din mun. Craiova, str. Râului.

Din cauza focului deschis în spaţii deschise au ars anvelope, tapiţeria unui autobuz pentru dezmembrare, componente auto pentru dezmembrare, adăpost pentru animale din lemn pe o suprafaţă de aprox. 6 m² şi aprox. 10 m liniari gard scândură.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţenei Maria N., în com. Gherceşti, sat.Ungureni.

Din cauza focului deschis în spaţii deschise a ars aproximativ 2000 kg de furaje.

Detaşamentul  Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în com. Ciupercenii Noi, sat. Smîrdan aparţinând lui Constantin S..

Din cauza focului deschis în spaţii deschise au ars 50 de baloţi paie.

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină la 24 intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (S.M.U.R.D.) – 2 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 5 intervenţii.

.              Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Garda Intervenţie Bechet (E.P.A.) –4 intervenţii.

Secţia Pompieri Bailesti (E.P.A.) – 7 intervenţii.

Detaşamentul  Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii.

               Secţia Pompieri Segarcea  – 1 intervenţie.

               Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (DESCARCERARE) – 1 intervenţie.

           

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.