Pistolarul din Balş, ţinut în arest şi de Tribunalul Olt

Pistolarul din Balş, ţinut în arest şi de Tribunalul Olt

268
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Marian Mihai va rămâne în arest preventiv, după ce magistraţii Tribunalului Olt i-au respins recursul romului de 30 de ani din comuna vâlceană Laloşu, care, miercuri, a tras cu un pistol cu bile în doi bălşeni. Bărbatul se află în arestul IPJ Olt, fiind cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, port ilegal de arme albe, distrugere şi vătămare corporală.

Patru romi din comuna Laloşu, aflaţi într-un autoturism marca Mercedes, au urmărit în trafic, miercuri, alţi doi romi din Balş, care se aflau într-un BMW, iar în apropiere de podul vechi ce traversează Olteţul, au reuşit să-i acroşeze suficient pentru a-i opri din mers. Atunci, cei şase au coborât din maşini, izbucnind astfel un conflict care a implicat un pistol cu bile, un topor şi un cuţit. Cei doi romi din Balş au fost împuşcaţi în piept şi, respectiv, antebraţ în timpul conflictului, însă niciunul dintre răniţi nu a necesitat spitalizare.

Faptul că incidentul a izbucnit în imediata apropiere a sediului Poliţiei Balş a făcut ca oamenii legii să intervină rapid.

 

„Poliţiştii au condus persoanele implicate în conflict, pentru cercetări, la sediul Poliţiei oraşului Balş. Cercetările au arătat că arma cu bile era deţinută legal”, declara comisarul şef Mariana Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

„Au vrut să ne omoare”

Octavian Albăstroiu şi Felix Rugu, cei doi romi din Balş care au fost victimele pistolarului Marian Mihai, susţin că, dacă poliţiştii ar mai fi întârziat, vieţile lor ar fi fost puse în pericol. Romii au explicat şi geneza conflictului, fiind vorba o încuscrire între cele două clanuri din judeţele vecine.

„Ne-au urmărit cu maşina şi ne-au lovit în apropiere de pod. Au coborât din maşină cu pistolul, cu un topor şi cu un cuţit şi au vrut să ne omoare, au tras în noi, dar noroc că au venit poliţiştii la timp, că altfel ne omorau. Suntem în conflict cu ei de când un băiat de la noi a luat-o de nevastă pe o fată de la ei”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Octavian Albăstroiu, care a fost împuşcat în piept.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.