Isu Dolj: Interventii pentru stingerea incendiilor

Isu Dolj: Interventii pentru stingerea incendiilor

558
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

​În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie ale I.S.U. Dolj au fost solicitate să intervină  pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată în localităţile Craiova, Cerăt, Poiana Mare, Băileşti şi Calafat.
​Din cauza focului deschis în spatii deschise şi a unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute, au ars aproximativ 13 ha vegetaţie uscată, 10 metri liniari gard din lemn, 10 tone nutreţ şi un nuc aflat pe marginea drumului.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de descarcerare la solicitarea medicilor de la  Spitalului Nr. 1 Craiova.
Echipajul de descarcerare a intervenit pentru a tăia o bucată de lemn ce a străpuns corpul unui pacient.
Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină la 12 intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă după cum urmează:
              Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 3 intervenţii.
              Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 1 intervenţie.
              Detaşamentul  Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii.
              Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 4 intervenţii.
              Garda Intervenţie Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii.
 
 
 
MĂSURI PREVENTIVE PENTRU ARDERI NECONTROLATE
 Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
 Nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)
 Arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
 Cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
 Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă.
 Asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.
Respectând măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale
 
BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
”Oltenia” DOLJ



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.