A început construirea ultimului etaj al Bursei de cereale

A început construirea ultimului etaj al Bursei de cereale

637
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Firma olteană SC Grup Primacons SRL, care a câştigat licitaţia de ridicare a bursei de cereale de la Corabia, a reuşit să finalizeze aproape jumătate din lucrările de construcţie a clădirii. Imobilul mai are nevoie de un singur etaj, s-au făcut drumuri de acces şi parcări şi s-a finalizat documentaţia de atribuire a contractului de furnizare echipamente.


„În prezent se construieşte etajul doi, ultimul nivel al clădirii care va adăposti bursa de cereale de la Corabia, imobilul fiind finalizat în proporţie de 45%. Urmează să se finalizeze şi drumurile de acces, parcarea, compartimentările, finisajele, instalaţiile interioare şi dotarea cu echipamente. De asemenea, a fost încheiată documentaţia de atribuire a contractului de furnizare echipamente, în cadrul proiectului echipamentele fiind grupate în trei loturi: echipamente şi aplicaţii informatice, în valoare de aproape 670.000 lei;  mobilier, a cărui valoare se ridică la aproape 60.000 lei, şi echipamente laborator, care se ridică la 179.000 lei. Estimăm că anunţul de participare va fi validat în cursul lunii septembrie de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP)”,
a precizat Miruna Ginerică, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Olt.

Lucrările, finalizate la final de noiembrie

În luna noiembrie a anului 2010, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi directorul ADR Sud – Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, au semnat contractul de finanţare privind realizarea unei burse de cereale la Corabia. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt au dat asigurări că până la sfârşitul acestui an agricultorii vor avea bursa de cereale funcţională. Bursa de cereale de la Corabia este un proiect care se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional şi are o valoare de peste 3,6 milioane lei, sumă ce va fi folosită pentru construirea unui sediu administrativ şi se va amenaja terenul din preajma clădirii administrative astfel încât în clădire să se poată derula tranzacţii cu cereale. Crearea Bursei de cereale la Corabia are ca obiectiv studierea pieţelor de cereale şi fixarea preţurilor la produsele agricole, încheierea unor tranzacţii cu cereale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.